Патриотичен поздрав от добрата стара Англия

Матрични LED светлини, нов автоматик с два съединителя и по-ефикасни двигатели

40-1a-6kol

Задните светлини на MINI блестят с дизайна на британското знаме – много патриотично и вери бритиш! Преминалите през фейслифт модели с 3 врати, с 5 врати и кабриото категорично афишират своя национален произход. И го правят го по един много чаровен начин. Всеки който зърне обновените автомобили отзад – в покой или движение, ще забележи ясно разпознаваемия символ в светлините.

40-3-6kol

Светлините са организирани според елементите във флага на Обединеното кралство – мигачите са хоризонталните линии, спирачките са вертикалите, а габаритите са диагоналите. Те светят с LED технология, разбира се. Колкото повече наближава Брекзит, толкова повече британските производители изтъкват своята националност, въпреки че повечето от тях принадлежат на чужди концерни (в случая с MINI – групата BMW). Именно MINI във всичките си поколения е знаков автомобилен образ на добрата стара Англия и разполага с всички основания да се гордее с този факт.

40-4a-6kol

Известни корекции в дизайна, по-ефикасни мотори, нова автоматична трансмисия, повече функции и удобства – това е най-общо казано акцентът при фейслифта на MINI. С не много на брой, но адекватни промени се получават сериозни резултати. Автомобилът изглежда по-добър, по-модерен и по-технологичен. И всъщност е точно такъв. Обновлението подчертава  автентичния характер на MINI, който личи веднага по външния вид и се разгръща при шофиране.

40-4-6kol

Първото зрително впечатление идва от фаровете, които за тази марка са нещо много специално с традиционната си кръгла форма. Модернизираният дизайн е допълнен с черна бленда за серийните халогенни светлини. Като допълнително оборудване се предлагат адаптивни LED фарове във формата на пръстен .

p90289452-highres-1

Повишен е обхватът на късите светлини за по-добра видимост при нощно шофиране на магистрала. Автоматичната функция за превключване на дългите светлини е комбинирана с матрична технология, чрез която водачът получава отлична осветеност, без да се заслепяват останалите участници в движението. Фарът е разделен на четири сегмента, които при скорост над 70 км/ч се активират и деактивират независимо един от друг съобразно ситуацията на път и освобождават водача от необходимостта да превключва светлините.

p90289721-highres

Ново по външния вид е ретушираното лого на MINI върху предния капак, багажника, волана, дисплея на централния уред и дистанционното. Клиентите получават три нови варианта за металиков цвят на каросерията – сив, син и оранжев, както и разширена гама 17-инчови алуминиеви джанти. Разширен е изборът от тапицерии и интериорни повърности. За кабината се предлагат компоменти в пиано лак и амбиентно осветление.

40-5-6kol

Особено ефектно стои осветената лайстна на таблото със стилизирано британско знаме. Купувачите могат и да персонализират по свой вкус автомобила си благодарение на многобройните възможности на програмата MINI Yours Customised. Индивидуализацията позволява на водача да изпише своето или чуждо име чрез 3D принтирани компоненти върху мигачите и огледалата, както и на различни места в купето. Дори външното осветление върху асфалта пред шофьорската врата може да бъде с персонално обръщение.

40-6-6kol

Воланът е оформен по нов начин с три спици и три мултифункционални бутона. Опционално се предлагат спортен кожен волан в няколко разновидности. В серийното оборудване влиза аудиосистема с 6,5-инчов цветен дисплей на централния уред и Bluetooth връзка с мобилни телефони. Контролният екран предлага и тъчскрийн функция в комбинация с радиото MINI Visual Boost и с навигационната система.

40-7-6kol

Техническото обновление на двигателната гама (с мощност от 75 до 192 конски сили) сваля разхода на гориво и на въглеродните емисии в отработените газове с 5%. Това е постигнато въпреки увеличението на работния обем на трицилиндровите мотори от 1,2 на 1,5 л. Променените агрегати разполагат с по-висок въртящ момент. Директното впръскване на горивото вече се извършва с налягане 350 бара вместо с 200 бара при бензиновите с 2200-2500 бара при дизеловите двигатели. Голямата новост е седемстепенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, която превключва предавките бързо и без прекъсване в подаването на мощност. Другата алтернатива за любителите на автоматиците е уникалната за сегмента на малките автомобили 8-степенна кутия.

40-2a-6kol

Колата избира подходящ момент за потегляне

 Функцията за безжично зареждане на телефони създава допълнителни удобства в обновената гама на MINI. За целта в централния подлакътник е инсталирана поставка за индукционна връзка без кабели. Новите функции за свързаност на системата MINI Connected предлага голямо разнообразие от дигитални услуги на премиум ниво. Новости са информацията за пътния трафик в реално време, автоматичното актуализиране на навигационните карти и интернет портала MINI Online с новини, метеорологична информация и преглед на цените на горивата. Системата позволява да се ползват въведените в смартфона данни в календара и контактите, за да планира маршрута на пътуването на базата на трафика в реално време и да се определи идеалният момент за потегляне. Планираните маршрути също могат да се прехвърлят от телефона в навигацията на автомобила. Собственикът може да получи на мобилното си устройство информация за местоположението на колата и за количеството гориво в резервоара, да активира дистанционно вентилацията, отключването и заключването на вратите и др.

40-10-6kol

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили