Патриотичният фронт: Срути се митът, че кметът на Пловдив се ползва с доверието на правителството

Деси Желязкова, Слави Георгиев, Костадин Гаров

През първата година от втория мандат на Иван Тотев рухна митът, че кметът на Пловдив се ползва с доверието на собственото си правителство, заяви Слави Георгиев, председател на групата общински съветници на Патриотичния фронт.

Той аргументира твърденията си с три примера, първият от които бе сделката за Пловдивския панаир. "Тя бе сключена в ущърб на Община Пловдив. Не само гражданите и ние като опозиция, но и Иван Тотев разбра за нея от медиите, докато кметът на Варна и други страни по сделката знаеха и участваха в преговорите. Това показва, че той не е получил доверието дори на собствения си партиен лидер и премиер", декларира Слави Георгиев. "Пловдив - европейска столица на културата 2019" също показва, че Иван Тотев не се ползва с подкрепата на правителството.

Беше предвидено кабинетът да задели 40 млн.лв., защото обратното броене започна и не остава време за подготовка на проектите. До ден днешен нито премиерът в оставка, нито финансовият министър в оставка са превели тези пари", каза още Слави Георгиев. Като трети аргумент дясната ръка на депутата от ПФ Славчо Атанасов посочи позицията на Министерството на културата при инцидента с опожарения Тютюнев склад на ул. "Одрин". "Особено през първата седмица след пожара се видя, че Иван Тотев не получи очакваната партийна подкрепа, а Миминстерството на културата направи опити да се разграничи от позицията на Община Пловдив", добави общинският съветник от ПФ.

Според "патриотите" първата година от управлението на Иван Тотев след местните избори през 2015 г. била белязана с невиждан пътен хаос и провал на големия Транспортен проект. "Дори за нас като опозиция този провал беше изненада с оглед на комфорта, с който Тотев започна втория си мандат - с невиждано до този момент мнозинство от 36 общински съветници, сформирано от ГЕРБ, Реформаторския блок, хората на Дани Каназирева и Георги Титюков и Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Като прибавим и факта, че това бе втори мандат, обществените очаквания бяха нещата да се случват и проектите да се развиват. Това, обаче не стана", заяви Слави Георгиев. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони