По улиците на квартал „Люлин“ е пълно с пешеходци (СНИМКИ)

Погребват жертвите на коронавируса, майка и дъщеря, без близки, само със свещеник

Премиерът Борисов: От 19 ч. утре пада карантината в Банско (ВИДЕО)

Над 8000 пенсионери получиха безплатни маски във Варна

Първият оздравял от COVID 19 е лекар, изписаха го

Туроператорите във Великобритания: Парите за провалените пътувания да се връщат след 4 месеца

Министър Димитров: Боклук от София пътува за Враца, Сливен и Бобов дол

Гасиха 11 пожара само през почивните дни в Сливен и областта

Супермоделът Адриана Лима: Сърцето ми е с Ню Йорк Красавицата гледа „Роки” по време на изолацията

ТЕЦ „Бобов дол“ гори на денонощие по 20 т. отпадъци

ВАП сезира КЗК за разликата в цената на петрола на международните пазари и на бензина у нас

Производители на вафли дариха 100 000 лева на болницата в Горна Оряховица

Как изглеждаше футболът преди 20 години

Катастрофа затруднява движението при км 10 на АМ „Хемус“ към София

15 са досъдебните производства за нарушаване на карантина в Сливен

Патриоти едва не стигнаха до бой в парламента (СНИМКИ) Председателски съвет ще наказва виновните

Със скандал в пленарната зала започна днешното заседание на Народното събрание.

Депутатите трябваше да дебатират по избора на нов заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) от квотата на парламента, но дискусията придоби неочакван обрат. Повод за това стана изказването на депутата от „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов, който от парламентарната трибуна се оплака, че коалиционният им партньор ГЕРБ е влязъл в скрита договорка с ДПС и ще подкрепи техния кандидат за член на комисията, а не този на патриотите, съобщи Дарик радио.

„Кое е управляващото мнозинство“, попита Ангелов, който настоя незабавен отговор за това дали коалицията е между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ или между ГЕРБ и ДПС. Според по начина на гласуване по тази точка ясно ще се проличи има ли задкулисие във властта. „Държим всички да излязат и да кажат кого ще подкрепят, какви са мотивите им и какви са доводите им“, призова Ангелов.

Снимки: Пламен Стоименов

Апелът на патриотите получи подкрепата на БСП. „Съгласен съм с вас. Вие казвате, че не искате да носите отговорност, но защо стоите в управлението тогава? Напуснете това мнозинство и правителството ще падне!“, призова Георги Свиленски. „На приказки се разграничавате, а на практика подкрепяте управлението“, обвини той по-малкия коалиционен партньор.

Отговорът на Ангелов не закъсня. „Ние сме влезли в това управление, за да не допуснем ДПС до властта“, контраатакува той и продължи: „Вие два пъти сте управлявали с тях и избирателите ви наказаха“. Според Ангелов ДПС дори негласно е подкрепило и кандидатурата на Румен Радев на последните президентски избори.

След цяла каскада от реплики и лични обяснения от БСП настояха дебатите да бъдат предавани пряко по националната телевизия, но след две прегласувания предложението бе отхвърлено.

Напрежението се повиши, когато на трибуната излезе независимият депутат от АТАКА Павел Шопов. „ГЕРБ все по-често прибягват до услугите на ДПС“, заяви той и обвини доскорошните си партньори от „Обединени патриоти“ в „кадрови резили“. Според него всички техни хора във властта са се провалили в работата си.

Последва искане за налагане на дисциплинарно наказание на Шопов от Милен Михов. „Непочтено и унизително е към Народното събрание да има такава реч, насочена срещу почтени български граждани“, смята той.

Шопов обаче репликира от място, като се стигна до разправия, размяна на обиди и намеса на квесторите. Председателстващият  заседанието Емил Христов обяви, че на следващия председателски съвет ще подложи на обсъждане въпроса кой трябва да понесе отговорност за възникналото напрежение.

В крайна сметка се наложи да бъде дадена почивка, за да се успокоят страстите, след което депутатите ще подложат на гласуване всяка една от кандидатурите за член на КРС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.