Патрис Евра стана душата на купона

“Футболът има сила да промени света“ - това заяви Луиш Фиго след благотворителния двубой, организиран от неговата фондация и тази на Димитър Бербатов. Португалската легенда бе очарован от хилядите по трибуните и атмосферата, която бе създадена по време на шоу мача. Около 38 000 бяха дарителите, които посетиха двубоя и със своя закупен билет подпомогнаха децата от фондациите на Фиго и Берба.

Звезди на терена, мексиканска вълна по трибуните, тъпани и страхотни голове съпътстваха шоуто. Емоции, за които българският запалянко отдавна жадува да изпита.

На националния стадион "Васил Левски" 14 юни беше като 1-ви юни за малчуганите. Те получиха внимание и подкрепа за своя талант, а какво по-хубаво от това децата да се почувстват специални? Именно това обеща Димитър Бербатов преди двубоя и точно това се случи. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" бе изкупил цяла трибуна, в която бе настанил хлапетата от своята фондация заедно с техните родители. След края на мача Бербатов отиде да ги поздрави и да им се поклони заради техния талант. Същото направиха и останалите звезди, които участваха в мача. Патрис Евра пък дори навлезе в една от трибуните, за да зарадва привържениците. Французинът подари фланелката си от двубоя на фен на „Манчестър Юнайтед“. Това малко ядоса един от многото хора от антуража на Евра, който явно искаше екипа. Бранителят беше дошъл с голяма свита, която изгледа мача от ложите.

„По-голяма банда със себе си води само Диего Марадона“, майтапиха Евра бившите му съотборници от „Юнайтед“ - Гигс, Скоулс и Видич. - Един му носи телефона, друг якето, трети... портфейла“. Французинът обаче генерира куп емоции в хотела на звездите и беше душата на купона зад кулисите.

Голяма подкрепа от трибуните имаше и за Димитър Бербатов. Неговите дъщери Деа и Елиа го аплодираха бурно и дори бяха вдигнали специален транспарант, на който беше нарисуван "№9" обграден с червени сърца.

Освен Бербатов, както и другият организатор на двубоя - Фиго, фенове аплодираха мощно Христо Стоичков и Стилиян Петров при всяко тяхно докосване на топката. Впечатляващо уважение към Камата демонстрираха играчите еи на двата отбора още на обяда преди мача. Звездните участници посрещнаха Стоичков, а той се прегърна с всички за около... половин час.

Стенли също се радваше на голямо внимание. Халфът за първи път се появи на терен пред българска публика след тежкото си раково заболяване, което успя да пребори. След двубоя се разбра, че бившият капитан на "Астън Вила" и националния отбор на България е получил покана от легендата на "Челси" Джон Тери за приятелски мач в Лондон.

Освен феновете, своето възхищение от организацията на събитието изразиха и самите участници, което по техните думи бе изпипано с „немска точност“. От своя страна те не поискаха хонорари за участието си в събитието, имащо чисто благотворителен характер.

По време на стилното парти, организирано преди двубоя от Първа инвестиционна банка, генерален спонсор на събитието, гостите на Бербатов и Фиго признаха, че са чували за страхотния нощен живот в София. Веднага след двубоя те се докоснаха до него с купон в една от най-вървежните столични дискотеки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ