Патрули на НАП обхождат търговските обекти в Търново

Данъчните от приходната агенция във Велико Тъэрново започнаха активни контролни действия на търговските обекти. Патрули от двама инспектори от различни отдели на агенцията, облечени в разпознаваеми сини жилетки, ще обхождат търговски обекти по предварително зададен маршрут. С превантивна раздават уведомителни писма, с които се акцентира върху задължението на търговците за отчитане на всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство. Фирмите с е уведомяват какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби. Двойките данъчни служители ще патрулират по две седмици, след което ще биват сменени от свои колеги, а самата кампания е безсрочна.

„Приходната агенция разполага с неизчерпаем ресурс от мерки, които периодично ще използва за насърчаване на спазването на данъчно-осигурителното законодателство“,  коментира по повод данъчните патрули директорът на ТД на НАП Велико Търново Ивайло Здравков.

На по-късен етап ще се извършват регулярни проверки и от командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториалната дирекция на приходната агенция в старата столица, при които проверяващите ще извършват скрити наблюдения над търговските обекти.

Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи данъчните ще извършат незабавна проверка на сигнала. Сигнал може да бъде подаден и на националния телефон на НАП 0700 18 700, както и на електронната поща - [email protected].

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България