Певицата Алисия пред „Труд“: Попфолкът изобщо не е лек жанр

Кадър от най-новия клип на красавицата "Нито дума"

Продуцентът ми се шегува, че сама си създавам конкуренция

Близките ми хора не са от шоу бизнеса

Външният вид на всеки изпълнител е от изключителна важност

- Алисия, буквално преди броени часове излезе новият ти дуетен проект, който този път е с Илиян. Кой и какво инициира създаването му?

- Случи се съвсем спонтанно. Бях в един от най-популярните клубове в центъра на София и уточнявахме детайлите за моето предстоящо участие там на 31 декември. Тогава управителите ми казаха, че заедно с мен са поканили и Илиян. В този момент ми хрумна идеята, че ще бъде интересно да направим обща песен, която да изпеем в новогодишната нощ. На следващия ден се чухме и започнахме да работим върху проекта. Той е изключителен музикант и нямах никакво съмнение, че ще се получи добре. Песента е по музика на Боби Павлов и текст на Росен Димитров. За видеото се погрижи Ники Скерлев и така „Нито дума“ стана реалност. Надявам се да задоволи вкусовете на всички наши почитатели.

- Преди няколко седмици атакува музикалната сцена с „Ти ли“, която за кратко време успя да се наложи като един от големите хитове на сезона. Доволна ли си от постигнатите резултати?

- Определено мога да кажа, че съм доволна от резултата, който постигнахме с екипа ми по отношение на песента „Ти ли“, тъй като по моите наблюдения хората много я харесват и като я изпълнявам на участия, я пеят заедно с мен. Показателни също са и гледанията в ютюб, които за първите 2 седмици наброяваха 2 милиона.

- Видеоклипът към парчето също е много интригуващ и различен. Разкажи ни малко повече за процеса около заснемането му.

- Дълго време преди това не бях правила клип, в който да има сюжет, затова много държах този да бъде точно такъв. Идеята за сюжета е моя и на режисьора Людмил Иларионов-Люси. Не искахме да е прекалено трудно разбираем. Иначе, естествено, както всеки път в процеса на заснемането на видеото имаше и забавни, и не толкова забавни моменти. Имаше също така и гафове, но това е нормално. Екранният ми партньор трябваше да понесе няколко удара със стъклени предмети от мен, но истината е, че, както може би някои са се досетили, те бяха от захар.

- През последните няколко години всеки твой проект се превръща в тотален хит и интересът към теб се увеличава все повече и повече. Какво според теб трябва да прави един изпълнител, за да се задържи максимално дълго на върха?

- Благодаря за оценката! Няма рецепта. Най-важното за един изпълнител е да има точен нюх за своите проекти, да познава достатъчно добре тенденциите в музиката и да пуска продуктите си в точния момент.

- Кои са най-странните подаръци, които си получавала от фенове?

- Много подаръци съм получавала от фенове, най-различни плюшени играчки, сувенири... Но имам една вярна почитателка, Таня Костова се казва, и тя ме е изненадвала с най-странните, оригинални и интересни подаръци. Например манекен като тези от витрините на магазините, който беше направен по мой образ и подобие и в реален размер.

- Освен като солов артист напоследък се изявяваш и като ментор на по-младите таланти в музикалната компания „Ара мюзик“. Каква е твоята мотивация да помагаш на тепърва изгряващите звезди у нас?

- Аз, честно казано, винаги съм била такава - не само в музиката, и в живота си. Ако мога да помогна с нещо, го правя. Смятам, че когато човек има талант, му липсва само един ментор, който да му покаже правилната посока. Нашият продуцент се шегува, че си създавам конкуренция, но мен това в никакъв случай не ме плаши, дори напротив. Аз смятам, че задължително трябва да има конкуренция. При мен тя действа като стимул. Понякога човек сам трябва да се предизвиква, за да успее да надскочи себе си.

- Поддържаш ли добри отношения с тях и извън сцената?

- Да. С Ванеса мога да кажа, че станахме и приятелки покрай общата ни работа. Тя е много мило и възпитано момиче и с това ме спечели.

- Кои са най-близките ти хора в шоу бизнеса?

- По-скоро близките ми хора не са в шоу бизнеса.

- С Константин също демонстрирате едно доста стабилно приятелство и заедно създадохте тоталния хит „Не си ти“, въпреки че сте от конкурентни фирми. Как се работи с него?

- Той преди всичко е голям професионалист, но най-ценното му качество е, че е много забавен и работата с него върви изключително бързо и лесно.

- Има ли някой твой колега, с когото за нищо на света не би работила?

- Не мисля. Или поне в момента не се сещам за такъв.

- А с кого си мечтаеш да запишеш обща песен?

- Аз съм реалист и мечтите ми се простират в границите на постижимото. Така че, когато съм искала да направя дует с някого, съм го правила. А ако има такъв, с когото не съм, ще го запазя в тайна, защото не обичам да говоря за нещата, които не са се случили все още или предстоят да се случат.

- Мислила ли си да смениш сегашните си продуценти, за да се присъединиш към редиците на „Пайнер“?

- Честно казано, не. Аз работя вече дълги години с моите продуценти и съм доволна от сътрудничеството ни. Уважавам професионализма на другата музикална компания, но просто от самото начало съм започнала с „Ара мюзик“, заедно имаме много успешни проекти и не мисля, че мястото ми е другаде.

- Миналата седмица получи награда от друг централен столичен клуб за цялостно творчество. Какво означава това за теб?

- В момента пазарът в България е такъв, че ние, изпълнителите, се изявяваме предимно на клубната сцена и там нашите почитатели имат възможност да се докоснат на живо до творчеството ни. В този ред на мисли мога да кажа, че тази награда е много важна за мен, защото отразява оценката на реалните потребители за това, което съм направила до момента в музиката.

- Преди няколко седмици получи и приз за „Най-стилен изпълнител“ по време на столични лайфстайл награди. Колко важен за теб е начинът, по който изглеждаш?

- Външният вид на всеки изпълнител е от изключителна важност, защото ние често сме пример за подражание както на подрастващите, така и на хора в по-зряла възраст. Понякога работата ни изисква да бъдем по-ексцентрични, но във всички останали моменти трябва да се придържаме към определен етикет и стил. Така че се радвам, че не за първи път ми връчват такава награда и че доста дълги години успявам да се отлича точно с това.

- Какви усилия полагаш, за да изглеждаш добре, и позволяваш ли си от време на време да изневериш на диетата си?

- Никога не съм спазвала диети. Успявам да бъда във форма благодарение на натоварения начин на живот и на това, че спортувам. Ще излъжа, ако не кажа, че и храната е важна. Аз се храня здравословно, но не защото „така трябва“, а защото така ми е вкусно. Позволявам си и от забранените храни, но рядко. Просто в определени моменти изпитвам нужда от тях, но като цяло не присъстват в ежедневното ми меню.

- Мислиш ли, че е по-лесно да пробиеш у нас като попфолк изпълнител, отколкото като артист от друг жанр?

- Не смятам. Мисля, че вече сме равнопоставени. Просто трябва да бъдеш добър като продукт. Без значение в кой жанр си.

- Освен певица от „лекия жанр“, ти си и горда майка на малкия Валери. Как успяваш да съчетаваш професионалните си ангажименти с тези у дома?

- Първо искам да кажа, че нашият жанр, въпреки че се нарича „лек“, изобщо не е такъв. А относно Валери - за мен той е от първостепенно значение в моя живот и винаги съм успявала да намирам време за него, лишавайки се от други мои интереси и срещи с приятели например.

- Трудно ли е да бъдеш работеща майка и замисляла ли си се да се откажеш от музикалната си кариера, за да станеш домакиня на пълен работен ден?

- Със сигурност е трудно да си работеща майка не само в моя случай, но и по принцип. Никога не съм се замисляла да се откажа от кариерата си. Поне на този етап е така, защото благодарение на работата, която е удоволствие за мен, осигурявам бъдещето на сина ми. Което е всъщност целта на всеки един родител. Но това в никакъв случай не ми пречи, когато съм вкъщи, да бъда домакиня.

- В какви отношения си с бащата на детето, футболиста Валери Божинов?

- В нормални - такива, каквито трябва да бъдат при едни разделени родители.

- Твоят личен живот е една от най-коментираните теми в светските среди. Това притеснява ли те по някакъв начин?

- Притесняваше ме в началото, но с времето свикнах. Това е моят живот, това е моята съдба - приемам я такава, каквато е. Както казват по-старите хора, всеки си носи кръста.

- Как реагираш на всичките спекулации около теб и твоето семейство?

- Около мен ги приемам. Около моето семейство - трудно. Доста често съм се замисляла да повдигам съдебни обвинения, но близките ми са ме разколебавали, за да ми спестят времето и емоциите покрай едно такова нещо.

- Имало ли е моменти, в които е била премината границата на допустимото?

- Много такива моменти е имало. За съжаление, някои от вашите колеги са безскрупулни.

- Коя е най-голямата ти страст в момента?

- Най-голямата ми страст като цяло е музиката. И след това модата.

- Има ли песен, която не пропускаш да изпълняваш на свои участия, и какво специално значение има тя за теб?

- Всички песни от репертоара ми имат специално значение, след като съм ги изпяла. Аз влагам много емоции в проектите си и хората, които работят с мен, знаят това. Може би една от песните, които не пропускам да пея по участия, е „Имаме ли връзка“, защото е сред любимите на моите фенове.

- Предстоят празници. Имаш ли планове как да ги прекараш?

- На Бъдни вечер винаги съм със семейството си. На Коледа - също. След полунощ на 25 декември имам участие в известно заведение в Студентския град. Относно Нова година - досега съм я посрещaла заедно със сина си. Но този път той ще бъде с баща си, затова аз ще се забавлявам с моите почитатели в известен столичен клуб, където изпълнения ще имат още Мария, Илиян и Гъмзата.

- Какво си пожелаваш занапред?

- Да бъдем здрави аз и любимите ми същества и да бъда все така продуктивна и уцелваща вкусовете на моите почитатели.

 

Нашият гост

Попфолк изпълнителката Алисия е родена на първи март в град Ихтиман. Завършила е Испанската гимназия в София и СУ „Св. Климент Охридски“. В момента тя е един от най-успешните изпълнители в музикалната компания „Ара Мюзик“. Репертоарът й включва над 300 песни в различни стилове. През годините е издала 5 студийни албума и е носителка на редица престижни награди, сред които „Хит на годината“, „Най-стилен изпълнител“ и „Певица на годината“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица