100 декара от сметището край село Цалапица горят

Премиерът Борисов в Болярово: Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим (СНИМКИ и ВИДЕО)

Компании изтеглят капитали от страната Чуждестранните инвестиции са отрицателни

В ДАНС се проведе среща във връзка с предоставяне на информация по искане на главния прокурор

Дистанционна специалност обмислят за джипитата През есента започва изграждане на национална педиатрия

Изяли сме 12 000 тона мед от трети страни

Евакуираха Айфеловата кула, след като бе забелязан мъж, катерещ се по нея

Деми Роуз като гръцка богиня (СНИМКИ)

Намериха тялото на 68-годишен мъж в Кърджалийско

Певицата Нели Петкова: С мъжа ми вибрираме на една честота

Любовта ни вдъхнови за песента с Виктор Калев

Пяла съм на толкова сватби, за мен това не е приоритет

Аз съм в много красив период в личен и професионален план

– Нели, твоята нова песен “Body” е в сътрудничество с носителя на “Грами” David “Swagg R’Celious” Harris. Как успя да привлечеш вниманието му?
– С Дейвид се запознахме преди две години като точно в този момент си търсех музикален продуцент и съмишленик, с когото да осъществя моята песен. С него се харесахме, още когато се срещнахме и решихме да работим заедно. Аз му споделих, че искам да направя парче, в което да включа фолклорни мотиви, а той се запали по идеята и избра една моя акапелна песен – “Катерино моме”, която записахме с три мои приятелки от ансамбъл “Филип Кутев”. Дейвид семплира песента и я включи в новия ми сингъл “Body”. В него пея на английски и ще се радвам, ако така достигне до по-голяма аудитория.

– Миналата седмица имаше концерт в Чикаго. Кои песни докосват най-много емигрантите?
– Тези от сърцето, които са най-емоционални. Фолклорните песни със сигурност са сред най-вълнуващите за тях и откровено казано и аз най-много обичам да ги изпълнявам. Концертите зад Океана са сред най-вълнуващите и в тях има моменти, в които се случва да си поплачем, но като цяло гледам да създавам позитивно настроение и хората да се забавляват. Давам много от себе си на сцената, но и получавам същата емоция от публиката и така неусетно минават три часа, защото концертите в Америка са сред най-продължителните.

– Само преди месец издаде още една нова песен – “Тук до мен” в дует с Виктор Калев и вече е хит. Кой даде идеята за общо парче?
– Стана много спонтанно. Един ден с Виктор се бяхме събрали и той ми предложи да чуя една негова песен, която още нямаше текст и да му кажа какво мисля. Пусна ми я, а аз много я харесах и му казах, че е страхотна. Тогава той ме изненада с предложението да я направим заедно и така го решихме за няколко минути. Как се отказва на Виктор!? Радвам се, че ни се получи парчето, може би защото и двамата бяхме на една и съща вълна. С него искахме песен, която да носи емоцията на истинската, голяма любов, която се случва веднъж в живота. Искахме такъв да бъде и текстът и това, което най-много ни зарадва е, че като получихме и прочетохме текста от Лора Димитрова и Йордан Ботев, веднага си казахме: “Това е!”

– Голямата любов – означава ли, че и двамата сте много влюбени и това чувство ли ви вдъхнови за тази красива балада?
– И двамата сме в някакъв много красив период от нашия живот и в личен и в професионален план. За песента, разбира се ни вдъхнови любовта – има любов, любов, любов и това ни е мотивацията за нея! Хората усетиха емоцията и почти всеки ден ни пишат – как песента ги докосва, как им въздейства, а някои дори ни споделят, че са повярвали в истинската любов, което е много приятно, че посланието ни е достигнало до тях и те го усещат.

– Всички знаем какъв артист е Виктор, а какъв приятел е той?
– Страхотен приятел и е много забавен. Виктор е човек, на когото можеш да разчиташ във всеки един момент. Понякога сме се чували, дори по двайсет пъти на ден и винаги ни е много забавно. С него много обичаме да се шегуваме един с друг и да се иронизираме. Също така често се случва да имитираме някои хора от нашето обкръжение, защото освен Лили Иванова, Виктор може да имитира перфектно и много други, но не искам да издавам кои. Аз също обичам да влизам в чужди роли, но само той е чувал и виждал моите имитации, както и аз някои от неговите – винаги ни е весело, когато сме заедно.

– А кой от “Шоуто на Слави” има най-голямо чувство за хумор и те е карал най-често да се смееш?
– Годжи. Неговите шеги са много креативни и винаги са в точния момент, това за мен си е талант, защото дори в конфузна ситуация той ще улучи момента да пусне една шега, която да разчупи обстановката. Гъмзата също е такъв, както и Борис (Солтарийски -б.а.), въобще там се бяхме събрали все хумористи. Рейди-Кубинеца също има страхотно чувство за хумор. Той беше приет в “Ку-ку Бенд” преди нас с Борис и тогава имаше учителка по български. В началото вместо барабан, казваше “вараван”, но след години вече толкова добре научи български, че започна да се шегува с моя акцент – аз съм от Карлово.

– Големи световни звезди, гостували в “Шоуто на Слави”, са признавали, че са възхитени от таланта ти. Теб коя звезда те впечатли най-силно?
– Ами например срещата с Майкъл Болтън. В шоуто трябваше да изпълня неговата песен- “How Am I Supposed To Live Without You”, както и “Калиманку Денку”. След предаването дойде лично да ме поздрави и сподели колко е впечатлен. Това беше много емоционален момент за мен. Срещата ми с Ищар също бе много вълнуваща. Тя е страхотна, с невероятен глас и харизма. При едно от гостуванията є изпълних “Я, кажи ми, облаче ле, бяло”, а тя после я научи и започна да я изпълнява на български по време на нейните концерти тук, което е впечатляващо.

– Синът ти Даниел вече е почти на две години, той има ли отношение към твоите песни и коя от тях му е любима?
– О, да. Например, като чуе песента ни с Виктор и застава като хипнотизиран и вика: “Мама, мама”. Първата седмица, като му я пуснахме и той си сяда на столчето и казва: “Мама, пак!” Иска да я слуша отново и отново и дори се научи да си я пуска сам, тя му е любима. Тествала съм го и с други песни, някои харесва, други не, но тази определено е неговата, а двамата с Виктор са си приятелчета и той много го харесва. Даниел расте доста палав, казват, че за момченце това е добре, но иначе усмивката направо не му слиза от лицето.

– За приятеля ти се знае само, че е американец. С какво се занимава той и мислите ли за сватба?
– Той се занимава с телевизия и е продуцент. Иначе на толкова сватби съм била и съм пяла, че това за мен не е приоритет. Аз съм човек, който уважава традициите, но имам различна философия за живота и за мен важното е да сме щастливи, а такива неща като партита и тържества не са ми на преден план.

– Американските мъже по какво се различават най-много от българските?
– Като цяло за американските мъже не мога да кажа, но за моя си мъж мога да споделя, че много ми пасва на емоционално ниво, вибрираме на една честота. Той е много над нещата, над материалното и е много духовен. Интересен е за общуване, но е много уравновесен и спокоен. За мен най-важното в един мъж е честността – да си държи на думата и да бъде откровен, а той притежава това качество.

– Кой популярен мъж би снимала в твое видео?
– Брад Пит! Ако може някой да ми го доведе за следващия клип, ще е супер, веднага организирам снимки. Много му се възхищавам и за мен той е един от най-талантливите актьори. Миро също бих снимала – страхотен е с тези сини очи. Песента му “Гълъбо” ми е от любимите и много ме докосва неговото изпълнение, защото се усеща, че е вложил сърце и душа в нея.

– Какво мислиш за новия документален филм за Майкъл Джексън, след който на някои места, дори забраниха да пускат негови песни?
– Не съм го гледала още, но за мен Майкъл Джексън е като от друга планета – такъв талант, който се ражда веднъж на едно хилядолетие. Изключително много го харесвам и обожавам песните му, възхищавам се на таланта му и за мен той е абсолютен идол.

– Ако беше музикален редактор, каква музика щеше да пускаш в родния ефир?
– Ще държа най-много на българската и да се пускат родни артисти, защото трябва да се подкрепя родното изкуство, да се отделя повече внимание на народната музика.

– В “Шоуто на Слави” ти се е налагало да изпълняваш песни в почти всички възможни стилове. Коя от тях беше най-голямо предизвикателство?
– Много емоционален момент беше да изпълня “Марсилезата” – при това без да знам френски! Беше в момент, когато освободиха нашите медици в Либия, благодарение на Франция и ние трябваше да изпълним нещо на френски. Точно в деня на снимките екипът реши, че аз трябва да изпълня “Марсилезата” – не просто някаква песен, а френския химн. Имах само час и половина да науча песента с помощта на Ивайло Вълчев и Евгени Димитров. Открихме предаването с нея и цялата публика стана на крака. Тръпката и адреналина, които изпитах бяха на 100, но се справих. Отговорността, която носиш в този момент е огромна, защото трябва да предадеш емоция на език, който не разбираш. Да, аз знаех смисъла, защото ми я преведоха, но да пееш на език, който не е майчиния е много трудно.

– Най-забавният слух, който си чувала за себе си?
– Че съм сомнамбул и не спя нощем. Шегувам се. Не се интересувам от слухове и от жълти неща. Често са ме спрягали с различни популярни мъже – хората имат богато въображение, но аз не ги чета. Не мога да определя това, като свобода на словото и най-неприятно е, че се ровят надълбоко в личния живот на хората и пишат неверни неща. Мен лично не би могло да ме засегне, но би могло да обиди и нарани близките ми, ако прочетат нещо, което не е истина.

– Случват ли ти се необясними неща?
– Стават много интересни неща. Например съм се срещала с хора на другия край на света, с които се оказва, че имаме едни и същи познати. Това понякога изглежда много странно, но според мен има нещо, което ни свързва всички хора на планетата, колкото и да сме много. Имала съм такива необясними ситуации, на които започваш да търсиш смисъла и често пред теб излиза някакъв знак, който те насочва. Напоследък често ми се случват точно такива неща.

– За какво си най-благодарна на Бог?
– За късмета, както и за всички хора, които съм срещала на пътя си, а най-много за моя син – Даниел и за семейството ми.

– Най-позитивната и вдъхновяваща личност в живота ти?
– Един от най-близките хора до мен е Сребрена, която наистина е много вдъхновяваща. С нея често ни питат дали сме сестри и аз казвам – да! Двете първо си станахме близки, а след това започнахме и да работим заедно, като днес тя е в моя екип и се грижи за участията и концертите ми.

– Най-ценният съвет, който си получавала?
– “Когато започнеш нещо, винаги довършвай нещата докрай”.

Нашият гост
Талантливата певица Нели Петкова е родена в Карлово и още от дете е привлечена от магията на родния фолклор. Завършва музикалното училище “Филип Кутев” в Котел, а след това учи и в СУ “Св. Климент Охридски”. През 2004 е избрана за вокалистка на “Ку-Ку бенд” и в продължение на 7 години е почти ежедневно на екран в “Шоуто на Слави”. Самият Майкъл Болтън определя гласа на Нели, като “страхотен и изключителен”, а легендарният вокал на “Дийп пърпъл “ Глен Хюз, виртуозният цигулар Найджъл Кенеди и Кристоф Ламбер също остават възхитени от нейните изпълнения. През 2011 красавицата стартира самостоятелна кариера, като още първия є сънгъл “Lucky One” feat Miro Gee е издаден от Universal Music – Испания и влиза в компилация с мега звездите Дженифър Лопес, Риана и Бритни Спиърс.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.