Педагози от Южна България завиждат на Пловдив за детска градина с овална форма

Педагози от почти цяла Южна България не скриха възхищението си и факта, че завиждат благородно на Пловдив за уникалната детска градина с овална форма – ДГ „Чайка”, която е първата подобна не само в града под тепетата, но и у нас. Това стана в петък при посещението на директори на детски градини от Хасково, Стара Загора, Асеновград и други градове в ДГ „Чайка”, където бяха любезно посрещнати лично от кмета на район „Източен” Николай Чунчуков.

Той запозна всички с иновативните решения на средата- запазване на старото дворно пространство с многогодишна растителност, капково напояване на двора, соларна инсталация за енергозахранване и с гордост развеждаше гостите из модерната сграда. Директорът на ДГ „Чайка” Нейка Бакърлиева пък разказа историята на чаканата от десетилетия нова сграда, която е специално проектирана и напълно задоволява нуждите на съвременното обучение и удобство на децата и персонала. Тя специално акцентира на системата на Томас Гордън, по която са обучени всички учители за ефективни взаимоотношения с родителите и децата.

Гостите от своя страна споделиха, че са очаровани от ефективното разположение на детските групи в кръгов периметър, както и от семплата, но красива многоцветна обстановка в детските групи и ултра модерната кухня, където могат да работят 10 души, без да си пречат. Децата от ІV група поздравиха педагозите и ги изпратиха с обичаната от тях песен за доброто, като не пропуснаха да се снимат с районния кмет Николай Чунчуков, а той като съсед има каза: „Сега чувам колко хубаво пеете, защото ви виждам в махалата, само когато играете! Ще идвам повече тук на празници!”, обеща кметът на „Източен”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони