Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

Педофили дебнат все по-малки деца в нета (обзор)

Педофилите дебнат все по-малки деца в интернет. Това предупреди вчера началникът на сектор „Компютърни престъпления“ към Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) Явор Колев по време на форум за сигурността на децата, който се проведе като част от проекта „Кой е срещу мен в мрежата“.

По думите на Колев възрастовата граница на малчуганите, които стават обект на сексуално посегателство в интернет, пада все повече. Причината е, че все по-малки деца сърфират в нета и се регистрират в социалните мрежи, където дебнат перверзниците.

От началото на годината ГДБОП е задържала 60 педофили, като последната акция е от петък. Тогава служители на агенцията заловили мъж, който е влязъл в контакт с няколко момчета между 12 и 14 години. Той се е представил виртуално за момиче и е изнудвал момчетата с видеоклипове да привличат и други момчета.

„Фактът, че все по-малки деца стават обект на сексуално посегателство, засилва необходимостта родителите, учителите и полицията да бъдат въвлечени в предотвратяването на такива престъпления“, категоричен бе Колев.

Според заместник-министъра на образованието Диян Стаматов постоянно трябва да се провеждат разговори за безопасността на подрастващите в мрежата. Затова се подготвя и информационна кампания относно опасностите за децата в интернет. Тази кампания е в рамките на проекта „Кой е срещу мен в мрежата“ и трябва да обхване училищата в страната. На малчуганите, родителите и учителите ще им бъде обяснено как могат да предпазят децата от насилници в интернет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.