Делян Пеевски: Един лев субсидия за действителен глас означава фалит на партиите

Снимка: Пламен Стоименов, архив

Ще подкрепим 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори, обяви депутатът от ДПС

Един лев субсидия за действителен глас означава фалит на партиите, коментира депутатът от ДПС Делян Пеевски в Народното събрание. Ако бъде приет такъв модел на финансиране, всички партии ще станат собственост на олигарсите, допълни Пеевски.

"Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лв. субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори", каза Пеевски.

Пеевски съобщи, че днес са първите консултации с производители на брашно и на тестени изделия. "Ако няма гаранции за реално намаляване на цената на хляба с диференцирането на ДДС, то изобщо няма да предлагаме такава мярка. Утре също има консултации с производители, но целта е крайната цена на хляба да се намали, а не само да пада цената за производителите", допълни депутатът от ДПС.

"Радваме се, че управляващите ни чуха за безплатните детски градини. Продължаваме с намаляването на ДДС на хляба, а след това и на книгите", каза още той.

Коментари

Задължително поле