Пеевски поиска да се отпуснат пари за пожарни хеликоптери и компенсация на пострадалите

Парламентарната група на Движението за права и свободи, оглавявана от Делян Пеевски, ще внесе в деловодството на парламента искане за спешно свикване на председателски съвет, на който да бъдат поканени всички отговорни с решаването на сложната пожарна обстановка в страната министри и да бъдат обсъдено допълнително отпускане на средства за потушаване на кризата. 

„Да видим какво може да се направи, да се отпуснат средства за закупуване на хеликоптери, да се отпуснат средства за ремонт и обезщетение. Видяхте – чудовищно е положението, хората бедстват и държавата трябва да си е на мястото“, посочи Пеевски. 

И обвини отново президента Румен Радев, че не свиква Национален съвет по национална сигурност заради пожарната обстановка, а той пак „летял“, след като председателят на ДПС вчера го призова да „кацне“ и започне да работи. 

Пеевски посочи още – смята, че служебният кабинет си е свършил работата, като на мястото на събитията са били и премиерът, и вътрешният, и военният министър. „Хората работиха, но няма с какво да работят. Машини няма, имаме само стари хеликоптери. Положението е брутално от техническа гледна точка.“

Народният представител и „благодари специално“ на Република Турция за оказаната помощ с огнеборци и техника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика