Пейки-книги зарадваха русенци

Община Русе

В навечерието на националния празник 3 март Община Русе постави 3 пейки с формата на книги. Върху техните повърхности са изписани автобиографии и цитати, свързани с емблематични за българската история личности. Пейките са монтирани в близост до къщите-музеи на Баба Тонка и Захарий Стоянов. Тази с лика на Любен Каравелов пък, е на пл. „Батенберг“ в близост до Регионалната библиотека, която носи името на революционера. Новата паркова мебел, свързана с историята, срещна одобрение и фотоси се завъртяха в социалните мрежи.

Още една пейка-книга, посветена на Васил Левски, ще бъде поставена в парка на Възрожденците до паметника на Апостола след приключване на благоустрояването на района. Патриотичната инициатива е реализирани със средства от Програмата за развитие на туризма на общината за миналата година.

Планира се в дунавския град да има още подобни места за отдих, като по идея на преподавателя от Русенския университет Елица Георгиева те ще бъдат свързани с личности, творили и живели в Русе.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони