Ново обвинение за общинар, човек на Очите

Имало данни, че е участва в престъпления с висока обществена опасност

Изнудвал бизнеспартньорите си, според прокуратурата

Специализираният апелативен съд остави в ареста общинския съветник от Несебър Пейко Янков. Той е обвинен за участник в престъпната група на Димитър Желязков-Митьо Очите.

Янков бе последният задържан от бандата. Той се предаде 11 дни след акцията в Бургаско. Общинарят вече има и ново обвинение – за изнудване на свои съдружници да му прехвърлят дяловете си в общата им фирма. На някои от срещите с бизнеспартньорите си, с които имал спорове, той ходел с Димитър Желязков-Митьо Очите. Апелативният спецсъд реши, че има достатъчно данни, че Янков е участвал в престъпления с висока обществена опасност. Нямало риск да се укрие, но ако е на свобода можел отново да наруши законите.

Общинарят е син на бившият е син на председателя на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков, който през май 2007 г. бе застрелян в своя джип “Порше Кайен”. По това време бащата, известен като Императора, бе собственик на империя от 5 хотела в Слънчев бряг с около 40 % от леглата в курорта. Сега бизнесът се упрявлява от Пейко Янков, който е втори мандат общински съветник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право