На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Пеликани превзеха езерото Сребърна

Повече от 30 пеликана са се появили в езерото Сребърна. Десетките новодошли птици вчера се превърнаха в истинска атракция за посетителите. Още по-любопитно е, че в момента езерото е покрито с лед, дебел между 25 и 30 сантиметра, и пеликаните не могат лесно да си осигуряват храна.
От ръководството на природния резерват уточниха, че необичайната за това време на годината поява на птиците върху леда, наколната платформа и гнездата не означава със сигурност трайно настаняване.
Специалисти коментират, че обикновено прелетните птици пристигат по-късно през годината, освен ако няма благоприятни метеорологични условия, каквито не може да се каже, че имаше през последните дни.
И в момента скована в лед остава река Дунав в района на Силистра. Нивото се е повишило с 1 сантиметър и е достигнало 348 сантиметра по данни на силистренското представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по реката.
В резерват „Сребърна“ през миналата година 70 възрастни двойки са се сдобили с около 100 малки пеликанчета  в гнездовия период.
Преди три дни Спешна спасителна акция беше сформирана за пеликаните в язовир „Розов кладенец“ край Гълъбово, които бедстват заради студа. През последните дни минусовите температури са отнели живота на поне 15 от тях, защото  дори в ненапълно замръзнала вода пернатите умират от студ или от глад.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.