Пендаровски благодари на Борисов за европейската перспектива

С подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, дадохме перспектива на гражданите на Република Северна Македония и създадохме подходящите условия за подписването на Договора от Преспа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на срещата си с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски. Срещата е в рамките на втория ден от форума на лидерите на страните от Югоизточна Европа, който се провежда в Сараево под председателството на Босна и Херцеговина.

Македонският държавен глава подчерта, че на ниво дипломация отношенията между България и Северна Македония са прекрасни.

„Но както казахте и Вие, г-н премиер, в Познан, трябва да дадем тласък на комисията да заработи още по-ефективно“, допълни Пендаровски. Той благодари на България и на министър-председателя Бойко Борисов за активната подкрепа към Северна Македония по пътя им за Европа.

„Вие сте най-големият ни поддръжник“, заяви македонският президент.

„Благодарих ти пред медиите, положителен факт, че истината за общата ни история, включително и за Гоце Делчев, започва да се заявява публично от политици на най-високо ниво - в случая от теб. През цялото време от 1992 г. до днес, България е настоявала единствено за това“, каза още премиерът Бойко Борисов.

Коментари

Задължително поле