„Юнайтед“ с нов капитан за дербито на „Анфийлд“

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 18 януари 2020

На 18 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 18.01.2020

10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

Пендаровски към македонците: Държавата не винаги ви дава толкова, колкото получава от вас

Всички сме едно голямо семейство, което има един общ дом, това е нашата обща държава. Иска ми се през 2020 г. мирът и спокойствието в нашия споделен дом да дойдат при нас чрез гражданско помирение, основано на справедливост и истина. Това заяви президентът ма Северна Македония Стево Пендаровски във видеообръщение за Нова година, цитиран от медиите в Скопие.

„Ще постигнем истинско помирение, когато всички ние, които живеем в тази страна, станем равни граждани, с равни права и задължения. Върховенството на закона и справедливостта ще възстановят не само доверието в институциите, но и взаимното като цяло“, подчертава Педаровски.

„Пожелавам ви здраве. Но да не забравяме, че нашето лично здраве зависи до голяма степен от здравето на околната ни среда, от въздуха, който дишаме, от водата, която пием. Всички чувстваме последствията от замърсяването, независимо от нашия етнически, религиозен, идеологически или социален произход. И затова трябва да оставим настрана различията и да решим заедно този голям проблем“.

„Вярвам, че няма роден тук, който да не обича страната си. Но поради много причини, отчасти оправдани, отчасти неоправдани, държавата не винаги дава толкова, колкото получава от своите граждани и толкова, колкото те заслужават. И затова все по-малко хора искат да останат тук“, изтъква президентът на Северна Македония.

„Ако искаме младите хора да живеят тук, то оттук нататък всички ние, отговорните политици, трябва да работим два пъти по-усилено за демократична държава и за свободно, хуманно и солидарно общество. Общество, в което всички ще се чувстват еднакво ценени и приети с вроденото си човешко достойнство”, казва Пендаровски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.