Пенев напусна конгреса и заяви: Пълен фарс! В уредени мачове не участвам!

Бившият селекционер на България Любослав Пенев напусна Конгреса, но отрече да развява "бялото знаме". Неговата дясна ръка Николай Илиев, бе категоричен, че "тези избор сме ги спечелили". Причината за крайните действия на Пенев и екипа му е нежеланието им да участват в "уговорени мачове".

"Няма как по този начин да се провежда демократичен избор - каза Пенев. - Това е фарс и няма да участваме в уреден мач. Да бъде ясно: не се отказвам. Пак казвам – исках да говоря за футбол, но това отпада. Поне днес. Аз съм меко казано възмутен. Меко казано. Нито е честно, нито е справедливо. Не мисля, че трябва да се управлява българския футбол. Трябваше да има наши представители във всички комисии. Изборът трябва да е демократичен. За мен това бе задължително, за да бъде коректен избор. Нека той да победи. Няма как при искане за демократичен избор, т.е. не се позволяват хора в комисиите и тази тройна бюлетина. Какво правим? Какво значи – едната я пускам, другата давам на зоналните, областните. Това не е начинът според мен. Трябва да се замислите много сериозно. Любо Пенев и екипът му не участват в уредени мачове."

"Абсолютен фарс и цирк - добави Николай Илиев. - Видяхте какво се случи в началото. Оставиха две легенди с 200 мача за националните гарнитури на България да слушат химна отвън. Бъдете сигурни обаче, че тези избори сме ги спечелили."

Коментари

Задължително поле