Пенсионер застреля чуждо куче, разследват го

Снимка: Архив

Пенсионер от шуменското село Белокопитово застреля чуждо куче, влязло в двора му и сега досъдебно производство изяснява причинената смърт на четириногото. 82-годишният ловец Тодор З. вдигнал пушката срещу некакения гост, защото го помислил за чакал. Животното нахлуло в двора му след полунощ в четвъртък и стопанинът се изплашил да не сдави някоя от овцете му в кошарата. По силуета го направил на хищник и гръмнал веднъж. Уж във въздуха, а го уцелил. Животното избягало, но рухнало мъртво в кръв на улицата.

По-късно станало ясно, че с точния си мерник авджията е ликвидирал куче, а не хищник. Кметът Алекси Чолаков видял животното полегнало на една страна, имало рана на врата. Решил да уведоми полицията и така започнало разнищване на инцидента. Собственик на кучето е съседът на бай Тодор - А.В./59г./ от същата улица "9 септемри". Оказало се, че кучето мелез с каракачанска овчарка не е регистрирано, нямало и паспорт.

Според местни хора, пуснати без надзор дворни кучета в село Белокопитово не са рядкост. Шарели по улиците, подкопавали и огради. Ловецът пък няма право да стреля в населено място, макар че е искал да защити стадото си. Случаят с кучешката смърт се изяснява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони