Пенсионер опожари къщата на съседка

Мъж на 73 г. реши да изгори боклуци и сухи треви, вместо да ги изхвърли, но огънят се прехвърлил в съседката му. Къщата и имуществото на жената в шуменското село Цани Гинчево са унищожени. Можело да бъдат засегнати и други имоти, но три пожарни екипа и доброволци успели да спрат стихията.

Сигналът за бедствието постъпил в пожарната минути преди 15 часа в четвъртък и към мястото били насочени спасители от пожарните в Каолиново, Нови пазар и Шумен. На помощ се притекли и шест човека от доброволното формирование на община Никола Козлево. Съселяни също се втурнали да помагат, разказа кметът на селото Иван Иванов.

Лошо било, че духал силен вятър и той разнесъл бързо пламъците, въпреки че къщата на жената била на 40 метра от запаления огън. Унищожени са 100 кв.м покрив и домашно имущество. Хвърлени били 37 тона вада и не е допуснато разпространение на огъня към околните къщи. Засегнатият имот вече е необитаем и стопанката се настанила при роднини.

"Предупреждавал съм колко е опасно да се пали огън в дворовете и заповеди има разлепени, но хората не ги спазват", коментира кметът Иванов. В петък в района е извършен повторен оглед и е възможно причинителят да отговаря пред закона за щетите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право