Перата обжалва пред Пловдивския окръжен съд постоянния си арест

Снимки: Николай Спасов

1pl4020-perataПрочулият се като ловец на нелегални мигранти Петър Низамов – Перата иска промяна на мярката си за неотклонение „задържане под стража”, наложена му от Районния съд в Асеновград, и замяната й с по-лека – подписка или парична гаранция.

Жалбата на Перата срещу постоянния арест ще се гледа в зала 2 на Окръжния съд в Пловдив на 1 август (вторник) от 16 часа, като се очаква пред Съдебната палата в града под тепетата на протест да се съберат поне стотина негови приятели и роднини.  Срещу Петър Низамов са повдигнати обвинения за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс, и за причиняване на лека телесна повреда на телевизионен оператор на БТВ по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 във вр. с чл. 130 ал.1 от НК.

По същото време на 1 август от 16 часа Пловдивският Окръжен ще разгледа и жалбите на Исмет Л. и Костадин М. против определение на Районен съд – Асеновград, с което са оставени без уважение молбите им за изменение на наложените им мерки за неотклонение  от „задържане под стража“ в по-леки. Срещу Исмет Л. и Костадин М. са повдигнати обвинения за хулиганство, като деянието е извършено в съучастие – престъпление по чл. 325 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Двамата са част от тумбата цигани нападнали на 26 юни деца спортисти, треньори и родители от клуба по кану-каяк „Асеновец”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Нещастници съдии, операторчето първо блъсна Петър Низамов, вие слепи ли сте или ви платиха много пари? Явно властта се страхува от хора като Перата, щом продължаеат да го държат невинен в ареста, за да не бъди народа към протести! Жалки тоталитарни кретени, ще дойде време да давате сметка на българския народ! Знайте, че всяка лъжа се плаща, а за греховете ви ще плащат децата ви, за да ви боли повече!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.