Перата остава в ареста Решението е окончателно и не подлежи на обжалване

Снимка: Архив

Окръжен съд – Пловдив отказа да уважи жалбата на Петър Низамов-Перата против определение на Районен съд – Асеновград, с което му бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът прие, че не е разколебано обоснованото предположение, че именно Петър Низамов е извършил престъплението, в което е обвинен. На един от записите от протеста в Асеновград на 2 юли 2017 г. се вижда как обвиняемият Петър Низамов предизвиква телевизионен оператор на БТВ да го провокира към извършване на хулиганска проява.

С оглед характеристичните данни на обвиняемия, съдът намира, че към настоящия момент не е отпаднала реалната опасност той да извърши престъпление. Срещу Петър Низамов-Перата са повдигнати обвинения за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал.1 от НК, и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 във вр. с чл. 130 ал.1 от Наказателния кодекс.

Определението на пловдивските окръжни магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Потърсете – “ Кой посяга пръв -Перата или оператора “ и ще видите че перата не е виновен.

  2. Там зажинаги трябва да останат …. Вси4кй коийто са били във властта .. от … 1989 … до …. 2017 …. От пезиденти те , до най ниските етажи на властта ….. Това са престъпниците коийто за … 27 …. години ограбиха България …. За това ни е такова правосъдието , на … НАШИ … и … ваши , бедния народ , …. Докато тея престъпници са във властта , България няма да се оправи …. ГОЛЕМИТЕ ТОЯГИ Е ИЗТЕНАТА …. другото е само голи приказки .. 27 .. години ги слушаме …. Перата е кокошкар със който изкат да си измиват крадливи те ръце ….

  3. Перата ако беше циганин можеше да набие оператора, репортера и няколко полицаи и вече щеше да е освободен.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.