Перач на пари влиза за 3 години в затвора 

Три години ще лежи в затвора мъж, обвинен в пране на пари в особено големи размери. Наказанието постанови Добричкият окръжен съд, който одобри споразумение между подсъдимия и прокуратурата. По силата му Атанас В. ще плаща и глоба от 5000 лв. 

Той се призна за виновен, че от 27 юни до 3 юли 2019 г. в съучастие с друг мъж получил близо 126 000 лв., за които предполагал, че са придобити чрез документна измама. Парите пристигнали в сметката на българска фирма чрез валутен превод от 65 000 евро, нареден от дружество в Монако. Атанас и съучастникът му Николай Н. ги изтеглили на три пъти от банкови офиси в Добрич и Варна. 

Ръководеното от Националната следствена служба разследване започнало, след като в банката постъпило искане от Монако парите да бъдат върнати заради извършена измама.

Присъдата на Атанас е окончателна. Николай още очаква процес. Пет месеца той бе на свобода под парична гаранция, която не внесе, а преди дни Апелативният съд във Варна го постави под домашен арест до старта на делото.     
 
 

Коментари

Задължително поле