Песента „Нашият град” на група „Тангра” ще е новият химн на Белоградчик

Снимки: Община Белоградчик

Песента „Нашият град” на група „Тангра“ ще бъде официален химн на Белоградчик. Това обяви кметът на Белоградчик Боян Минков. Преди дни той заедно с музикантите от групата и поетът Александър Петров, автор на текста на песента, превърнала се в хит, са се договорили песента да стане химн на Белоградчик. Договорено е още през месец август да се запише нов видеоклип.

Предстои да се проведе среща и с наследниците на Борис Карадимчев, който е автор на музиката, уточни Минков. Той допълни, че музикантите държат новия видеоклип основно да бъде заснета в Лятното кино, което днес е реновирано, както и на емблематични места от стария клип- около стария хотел на Балкантурист, Младежкия дом.

Клипът към химна ще има съвременен прочит и малки препратка към миналото, с поглед  към настоящето.

Кметът на Белоградчик каза още, че ще бъде сключен договор между Община Белоградчик и групата за съвместни права върху песента за в бъдеще.

Музикантите от група „Тангра“ поставиха началото на събитията от културната програма през лятото в туристическия град Белоградчик. По време на  концерт на групата кметът Боян Минков отправи предложение към тях да се запише нов видеоклип, римейк на песента „Нашият град”, която да стане химн на Белоградчик. 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони