Песков: НАТО посяга на сигурността на Русия

Дмитрий Песков

Русия си има работа с агресивен блок НАТО, който посяга на нейната сигурност. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

„Имаме работа с агресивен блок НАТО, който гледа на страната ни като на противник и посяга на сигурността на страната ни“, каза още Песков.

„НАТО продължава линията си на привличане на Украйна в алианса, което потвърждава правилността на решението на руския президент Владимир Путин да започне специална военна операция”, заяви Песков.

"Очевидно, че НАТО продължава своята линия на поглъщане и привличане на Украйна в алианса. Нашият президент говори за това и тази потенциална заплаха много преди началото на НМО. И всичко това за пореден път демонстрира за пореден път на всички, които са склонни да Помислете поне малко за правилността на решението на президента да започне тази операция въз основа на интересите на Руската федерация и необходимостта да се гарантира нейната сигурност“, коментира Песков.

"Разбира се, наблюдаваме това много внимателно, разбира се, ние сме наясно, че Съединените щати и страните от ЕС активно обмислят нови допълнителни санкции. В същото време не трябва да забравяме, че никоя страна в света никога не е била изправена пред такъв обем санкции, каквито правим ние. Затова ние се адаптираме, развиваме, работим по дългосрочни планове за развитие и отчитаме опасностите, които се крият зад подобни мисли на нашите опоненти“, каза още Песков.

Според него санкциите срещу Руската федерация могат да доведат до нова световна икономическа криза.

„Ние изхождаме от предпоставката, че във всеки случай както сегашните санкции, които са наложени срещу страната ни, така и новите допълнителни стъпки, които Брюксел и Вашингтон вероятно обмислят сега, те, разбира се, ще ударят световната икономика. Следователно, това може да доведе само до засилване на тенденциите към световна икономическа криза“, коментира Песков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия