Песков: Русия няма да влиза в надпревара във въоръжаването

Посланието на държавния глава на Руската федерация Владимир Путин към Федералното събрание няма милитаристичен характер, а представените нови видове оръжия са гаранция за поддържането на ядрения паритет в света. Това увери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава TACC.

„Това по никакъв начин не трябва да се счита за начало на надпревара във въоръжението, тъй като това не е нищо друго, освен реакция на Руската федерация към „бракуването“ на Договора за ограничение на системите за противоракетна отбрана и много активния процес на създаване на глобална система за противоракетна отбрана, която на свой ред очевидно е в състояние да наруши стратегическия и ядрен паритет, и всъщност неутрализира стратегическите сили на Руската федерация", заяви Песков пред репортери.

Говорителят на Кремъл подчерта, че новите видове оръжия, които представи Путин, са „гарантирано поддържане на стратегическия паритет, който е в интерес на света и стабилността. Русия няма да влиза в никаква надпревара за въоръжаването“, категоричен бе Песков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия