Петев готви изненади за „Севиля“

Dinamo's head coach Ivaylo Petev looks on during the UEFA Champions League football match between GNK Dinamo Zagreb and Sevilla at the Maksimir stadium in Zagreb on October 18, 2016. / AFP PHOTO / STR

Българският наставник на „Динамо“ (Загреб) Ивайло Петев призна, че се надява неговият отбор да поднесе днес изненада срещу „Севиля“. Доскорошният селекционер на България разкри, че неговият отбор няма да играе много по-различно от първата среща в Хърватия, загубена с 0:1.

„Знаем класата на „Севиля“, но във футбола винаги има шанс за изненада - обясни Петев, цитиран от в. „АС“. - Ще направя няколко рокади в състава, но какви ще са те, ще решавам тепърва. Нашата тактика винаги се избира спрямо противника. И този път няма да има изключение, но едва ли ще изглеждаме много по-различно от двубоя на „Максимир“. Със сигурност ще искам от играчите малко повече увереност.“

Допълнителен плюс за Петев ще бъде отсъствието на голямата звезда на домакините Самир Насри. Френският офанзивен футболист страда от контузия от двубоя със „Спортинг“ (Хихон), а след направените изследвания стана ясно - болките в бедрото няма да отшумят до двубоя от Шампионската лига. Именно Насри реализира и единственото попадение в първия мач между двата тима.

Под ръководството на наставника Хорхе Сампаоли, тимът на „Севиля“ спечели всичките си 6 домакински двубоя от началото на сезона. При успех над „Динамо“ и победа на „Ювентус“ в двубоя с „Лион“, испанският тим ще се класира предсрочно за елиминациите в надпреварата.

За двубоя в Торино „Старата госпожа“ ще се лиши от услугите на опитния бранител Джорджо Киелини. Италианският национал също пострада този уикенд в дербито с „Наполи“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят