Петима души загинаха при свлачище на остров Пукет

harici.com

Петима души загинаха при свлачище, предизвикано от проливни дъждове на южния тайландски туристически остров Пукет, съобщи днес полицията, цитирана от malaymail.

Сред загиналите има двама руски летовници , каза началникът на полицията на острова Кхундеч На Нонгай пред AFP, добавяйки, че идентификацията на останалите жертви продължава.

„Обилните валежи, които започнаха в 02:00 часа снощи, предизвикаха свлачище, което повреди къщи. Жителите на района бяха изненадани.”

Свлачището се е появило в жилищен район на Пукет, където са разположени много хотели и туристически места за настаняване.

„Войници, полицаи и доброволци-спасители участват в издирването на други възможни жертви, но усилията им може да бъдат забавени, тъй като се прогнозират нови проливни дъждове в региона”, добави Кхундеч.

В момента Тайланд е изправен пред особено обилни валежи по време на сезона на мусоните, което причини наводнения, главно в южното крайбрежие и северната част на страната. Вече за месец наводненията са причинили смъртта на 5 души и ранените на 32, съобщават от Министерството на здравеопазването.

През 2011 г. широко разпространените наводнения убиха 500 души и унищожиха хиляди домове в цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят