Двама са под наблюдение за симптоми на коронавирус във Велико Търново

„Ковид-19“ най-опасен за възрастни и болни Изводите са от мащабно проучване на над 44 000 случая

Евродепутатът Ангел Джамбазки, пред “Труд”: „Да, България“ са в съюз с крайнолеви срещу България

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Купуваш винетка, за да отидеш на работа Шосетата до Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница са с такса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 февруари 2020

Засякоха контейнер с радиоактивен товар във Варна

Катастрофира кола на съдебната власт с Ветко и Маринела Арабаджиеви

Депутат напира за поста на Меркел Норберт Рьотген влиза в битката за лидер на ХДС

Отхвърлиха жалбата срещу строежа на детската болница

Красимир Ангарски: Не е правилно да забавяме пътя към чакалнята на еврозоната

Бюлетините като тото фишове – мисия невъзможна

Русия обсъжда доживотен имунитет за президенти Предложението е на работна група в Думата

Москва осъдена да плати 50 млрд. долара за ЮКОС Решението на Апелативния съд в Хага не е окончателно

Разкриват кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица В него ще консултират едни от най-добрите специалисти във Великотърновска област

Петима завърнали се от Китай българи са под домашна карантина Мъжете са колеги на корабния заварчик, приет в инфекциозната клиника

Петима колеги на корабния заварчик, който бе приет в инфекциозната клиника на варненската УМБАЛ „Св. Марина“ заради съмнение за коронавирус, са под домашна карантина за 14 дни, съобщиха от РЗИ-Варна.

От 11 ноември миналата година български работници пребивавали в провинция Zhejiang в северозападната половина на остров Zhoushan, като отскачали по задачи и до съседни малки острови. Обитавали са хотелски стаи в дистрикт Dinghai, където им е била доставяна храна. Ползвали са лични предпазни средства, многократно им е била измервана температурата и отричат да са контактували с болни хора, уточниха от РЗИ.

На 1 февруари договорът на шестимата българи изтекъл и те потеглили към България с полет през Шанхай, Сеул и Истанбул до Варна. На летищата Тянхяй и Сеул им мерили температурата, като нямало отклонения. Във Варна групата била изолирана на летището за уточняване на клиничните и епидемиологични данни. Там се установило, че един от заварчиците има леко повишена температура и го боли гърлото. Затова е бил отведен с линейка на Спешна помощ до инфекциозната клиника. Според лекарите там мъжът вероятно страда от ангина. Взети са му проби за грип и за коронавирус.

Останалите членове на групата – трима варненци, един бургазлия и един жител на Търговище, са в добро здраве, но за превенция са изолирани по домовете си за 2 седмици, допълниха от РЗИ. Оттам уточниха, че със същия полет от Истанбул във Варна са пристигнали 28 чужденци, като са попълнили лично форма Pulic Health Passenger Form.

За останалите български граждани от самолета информацията се съхранява от летищните власти и при необходимост ще бъде предоставена на здравните власти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.