Петима загинаха, две жени и дете са тежко ранени при две катастрофи в Сливенския регион

Снимка: Архив

Петима мъже загинаха, а две жени и дете бяха ранени при две тежки катастрофи на 1 септември в Сливенския регион - съобщиха от полицията.

На 1 септември вечерта по пътя Нова Загора-Кортен е настъпил челен удар между "Роувър" и "Фиат". Съобщение за смъртоносния сблъсък е подадено около 21 часа. Ударът е бил фатален за шофьора на "Роувър"-а - мъж на 32 г. от Нова Загора, и 28-годишна жена, сядаща на предната седалка. На място са загинали 31-годишният водач на другата кола, родом от новозагорското с.Любенова махала, и 40-годишният му спътник на предната седалка. Във "Фиат"-а на задната седалка са пътували две жени на 34 и 35 години и 12-годишно момиче. Те са тежко ранени, откарани са в областната болница с опасност за живота.

Двете леки коли са пътували в насрещните ленти за движение. Сблъсъкът е станал на около 300 метра преди Кортен. Причините за трагедията тепърва ще се изясняват.

Същия ден няколко часа по-рано на 264-ти км на автомагистрала "Тракия" на място загина 64-годишен шофьор от София. Сигнал за произшествието е получен в 15,42 ч. Загиналият е управлявал лек автомобил "Форд". По неясни засега причини колата се е забила в разделителната мантинела. Шофьорът е пътувал сам. Води се досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България