Петима ухапани от кърлежи в Пловдив за последната седмица

Петима души са ухапани от кърлежи в Пловдив през последната отчетена седмица, касаеща периода 12- 18 октомври, съобщиха от Регионалната здравна инспекция под тепетата.

Според здравните инспектори данните са притеснителни, като се им в предвид, че за времето от 5 до 11 октомври няма нито един човек от Пловдив и областта , който да е пострадал от нападение на кърлежи.

През изминалата седмица заболелите от чревни инфекции в Пловдивско са 23, а в предходния период са били с един по-малко. Вирусните хепатити в областта от 12 до 18 октомври са били 46 срещу 45 през седмицата от 5 до 11 октомври.

Добрата новина от РЗИ-Пловдив е, че са намалели са заболяванията от варицела - 22 през последната седмица срещу 32 в предходния период, както и регистрираните случаи на остри респираторни заболявания – 299 срещу 287.

През кабинета за анонимно изследване за СПИН и половопреносими болести в Регионалната здравна инспекция в Пловдив за последните 7 дни са преминали 32 клиенти, които са получили пред и след тестово консултиране и са узнали своя ХИВ статус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България