Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Петков пита какви пари се дават за болници АБВ Иска информация за средствата от републиканския бюджет

Лидерът на АБВ Румен Петков уточни, че вече 10 години се говори за преустановяване изграждането на нови болници в България, а за концентрация на усилията на държавата в поддръжката и развитие на сега съществуващата болнична карта.

Има липса на дофинансиране на здравеопазването

Настояваме да бъде предоставена информация какви средства от републиканския бюджет се насочват към общинските, държавните и частните болници. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков. Той уточни, че вече 10 години се говори за преустановяване изграждането на нови болници в България и за концентрация усилия­та на държавата в поддръжката и развитие на сега съществуващата болнична карта.

Д-р Николай Цоцомански, член на ръководството на и ръководител на звено в УМБАЛСМ -“Н. И. Пирогов” посочи, че трябва да има политика, в която да бъдат запазени болниците в районите на страната, защото те освен медицински, изпълняват и социални функции. Според него трябва да се помисли и за нивото на здравните осигуровки. Той запозна с позицията на АБВ по повод новия здравен модел, предлаган от министъра.

“В България 8, 5% от БВП се отделя за здравеопазване. В ЕС процентът е 9,45. Ние имаме една и съща медицина в България, и в Европа. Лекарствата са на една и съща цена, използваме една и съща техника. Същевременно при нас има една тенденция за липса на дофинансиране на здравеопазването. 50% от една здравна услуга българският гражданин я доплаща”, посочи Цоцомански.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.