„Петко Сираков“ събира борци от 15 страни

Европейският шампион за кадети и втори от младежките олимпийски игри Кирил Милов (вляво) е най-класният ни състезател в класическия стил на „Петко Сираков - Иван Илиев“.

Най-добрите ни млади борци се хвърлят в битка за медалите на турнира „Петко Сираков - Иван Илиев“ за юноши и девойки до 23 г. във Варна. В състава са Кирил Милов (97 кг), сребърен медалист в класическия стил от младежките олимпийски игри през 2014 г. Също и Миглена Селишка (48 кг). Трикратната европейска шампионка за девойки спечелили бронз при жените на силния турнир „Иван Яригин“ в Красноярск (Русия) преди месец. А в свободния стил ще излязат настоящият шампион от „Дейвид Шулц“ Димитър Иванов (61 кг) и Микяй Наим (57 кг), носител на 5 медала от големи първенства.

Юбилейното 20-о издание на турнира събира над 200 борци от 15 страни. Сред тях са силите в този спорт Русия, САЩ, Япония, Грузия, както и състезатели от Унгария, Узбекистан, Румъния, Испания и Словакия. Схватките започват днес от 9 ч и ще продължат до неделя в Двореца на културата и спорта.

Във Варна вече е и президентът на БФ по борба Валентин Йорданов. На церемонията по откриването на турнира е поканен и варненският кмет Иван Портних.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт