Германия въвежда двуседмична карантина за гражданите, завръщащи се от чужбина

БФС търси нова дата за Конгреса

Любо Ганев, президентът на волейболната федерация: Общото събрание ще разгледа жалбата на „Хебър“

Предлагат родителите да не плащат пълните такси в частните детски градини

Гърция пусна телефон за психосоциална подкрепа

Веселин Маринов с онлайн концерт за Великден Изпълнителят отмени пролетното си турне заради пандемията

Доброволно формирование помага на полицията в Елена

Пътнически влак блъсна кола, няма пострадали

80-годишна баба дари цялата си пенсия на болницата в Исперих

Стоичков поиска титла за „Барса“

Турция раздава безплатни маски на гражданите си

Испанската полиция задържа бизнесмен за кражбата на 2 милиона маски

Прокуратурата в Павликени повдигна обвинение за нарушаване на извънредните мерки

2908 легла за заразени с коронавирус има в общинските болници

И българи в чужбина помагат на УМБАЛ Бургас

Петко Стрелеца съди от затвора държавата и Европейския съюз за 1 милион лева Осъденият до живот за кървавата баня в Лясковец претендира за обезщетение за 4-годишен тормоз преди акцията срещу него

Петко Петков, по-известена като Петко Стрелеца е завел дело срещу държавата и Европейския съюз, представляван от Европейската комисия у нас с рекордния иск от 1 милион лева. Исковата молба е входирана във Великотърновския окръжен съд,но дело все още не е насрочено,защото се чакат документи от институциите, призовани на съд. Те са Прокуратурата на Република България,Висшият съдебен съвет, както и министърът на финансите.

Претенцията е за обезщетение за претърпени вреди от незаконното поведение на Районна прокуратура в Горна Оряховица за времето от 1 август 2010 г. до 14 март 2014 г. Преди 5 години по време на акция за отнемане на незаконно оръжие от дома на Петко Петков, той уби баретата Емил Шарков и рани няколко негови колеги. Сега Стрелеца е в Ловешкия затвор с доживотна присъда без право на замяна.

Исковата молба на осъдения е от 15 страници. До сега той изпращаше до различни инстанции и до медиите хартиени писма на ръка .Сега явно е имал добри учители зад решетките и се е запознал с всички закони,които според него,са нарушили човешките му права . След над 20 отказа на различни адвокати да поемат делото му,за негов особен представител най-сетне е назначен адвокат Венцислав Фоти от Велико Търново. 57-годишният затворник се е запознал в Ловешкия затвор с другия осъден до живот Георги Вълев. Сега Стрелеца тръгва по стъпките на Вълев, който води дела срещу всички възможни ведомства,включително и срещу енергото. Затворниците са освободени от държавни такси и Петко Стрелеца няма да плати дори стотинка за иска си от 1 млн.лв.

Петко Стрелеца е написал, че 4 г. бил принуден от прокуратурата и полицията да търпи незаконни проверки и принудителна изолация в собствения си дом под постоянна заплаха да го вкарат в лудница,където с медикаменти да го подлудят и да го унищожат физически и психически с една едничка цел-да му вземат къщата,защото няма наследници. С тази увертюра започва исковата молба на затворника. Според него тормозът започнал на 1 август 2010 г.,когато бил призован от кварталния по жалба от съседите му.Същата година и след пореден разпит пред къщата му в Лясковец били спрели 5 полицейски автомобила.Униформените започнали да чукат и звънят по вратата на апартамента ,а Петко ги питал кой ги праща и те казали,че е Районна прокуратура в Горна Оряховица.После през два-три дни ситуацията се повтаряла и накрая се стигнало до щурма от 14 март 2014г.

През изминалите четири години Петков написал над 200 жалби до 43 институции ,медии, авторски предавания, интелектуалци и т.н. Никой обаче не му се притекъл на помощ .Вместо да му помогне, държавата му пратила баретите.

Стрелеца се позовава на хартата за правата на човека,на ред европейски нормативи, на конституцията и на различни решение на висши съдилища.

Към съда той е изтъкнал 21 доказателствени искания ,които също са пълен абсурд .Най- скандалните искания са обаче – представяне на бюджета на Главна прокуратурата за времето от 2010 до 2014 г., кадрови досиета на прокурори и техните имуществени декларации плюс заплати и премии, пощата да представи пощенските разписки с писмата, които е пращал Петко Стрелеца и майка му Стефанка до различни държавни институции и неправителствени организации през въпросните четири години. Затворникът цитира имената на определени прокурори, полицаи и служители . Замесени са още куп имена включително и това на главния прокурор Сотир Цацаров.След като тръгне делото ,Петко щял да посочи четирима свидетели, които да бъдат разпитани за неговите неволи и тормоз.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. Петко действа при законна самоотбрана и трябва ВЕДНАГА да бъде освободен. Неговото място трябва да се заеме от бившия главен секретар на МВР, който нареди тази безумна, противозаконна акция.

 2. срещу ес няма никакъв шанс… все едно да съдиш цк на кпсс…

  1. Ц. Не е все едно. ЕС не се управлява от репресивна тоталитарна фашистка хунта. ЕС не е нито „Третия Райх“, нито СССР – Империя на Злото. Вържи си камък на шията и скочи от Аспарухов мост, вонящ мангал.

   1. така си мислиш, щот си прост гагауз.
    пий си хапчетата.

 3. Браво бай Петко,че гръмна една мръсна мутра!!!!Все някой ден ще излезеш

 4. тоя папагал, трябваше да го застрелят като мастия, що им трябваше за го арестуват.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.