Петокласничка намери и върна портфейл с 200 лв.

Петокласничка от Девня спаси ваканцията на инженер от "Агрополихим", като намери и върна портфейла му с 200 лв., лична карта и шофьорска книжка. Случката се разиграла по време на пролетната ваканция. Айлин Ферад от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" тръгнала със свои съученици и учители на екскурзия до замъка в Равадиново.

Щом се качило в автобуса, момичето видяло на една от седалките портфейл. Не се поколебало да постъпи честно и веднага предало изгубената вещ на учителката Живка Валентинова. От шофьора педагожката разбрала, че преди да качи детската група е возил служители на завод "Агрополихим". На път за Равадиново автобусът се отбил на портала на предприятието и водачът предал портфейла на дежурните. Оказало се, че собственикът е инж. Галин Грозев, специалист по автоматизация и управление на химичните процеси.

Той тъкмо си взел отпуск и отпътувал за Стара Загора. "От сърце благодаря на Айлин, на нейните родители и учители за начина, по който са я възпитали. Ако не беше предала портфейла ми, това със сигурност щеше да обърка плановете ми за отпуската", обясни пред "Девня нюз" инж. Грозев. Айлин има две по-големи сестри и според учителките й е будно дете с афинитет към българския език и литературата. "Мама и татко винаги са ми казвали, че не е толкова важно да съм отличничка, но винаги трябва да постъпвам честно с хората, да не ги лъжа, да спазвам обещанията си и да помагам с каквото мога", разказа малката героиня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България