Петрович призова за обединение в ЦСКА

Люпко Петрович, треньорът на ЦСКА, призова фенове и футболисти за обединение в името на клуба преди първия сблъсък с „Осиек“ от втория квалификационен кръг на Лига Европа. В последните си три официални мача „червените“ записаха две ремита и една загуба. Поражението от „Черно море“ с 1:3 насред „Българска армия“ разклати клуба, което доведе и до повишаването на Петрович от консултант на Добри Митов в старши треньор.

„ЦСКА е велик клуб и когато е в криза се търсят грешките – анализира сръбският спец. - Трябва да се види как да се излезе от ситуацията. За загубата е виновен колективът. Играчите срещу „Черно море“ бяха като на разходка в парка. Когато се появи кризата, момчетата търсеха грешките в другите, а не в себе си. Трябва да се обединим и да го видим още срещу „Осиек“. Собственикът Гриша Ганчев загърби бизнеса си, защото мисли 24 часа за футбол. Ако и ние сме така, ще стигнем до успех. Трябва да спрем да сочим другите с пръст и да се върнем на правилния път“.

Петрович защити набеденият от феновете Стойчо Атанасов за главен виновник за загубата от „Черно море“.

„Ето сега се обвинява един млад български играч, че е допуснал грешка, но преди него сбъркаха и други – каза той. - Тук не се ценят българските състезатели. Ако не бяхме дали шанс на Иван Турицов, нямаше да стигне до националния отбор“.

Люпко Петрович изразни мнение, че „Осиек“ е много сериозен противник и в момента дори е на по-високо ниво от „Хайдук“ и „Риека“.

„Нашият съперник се финансира от Унгария и дори може би от президента на страната – добави той. - Имат няколко чужденци, но повечето са местни момчета. В момента са по-силни от „Хайдук“ и „Риека“. Ако не постигнем резултат, знам какво предстои. Щом не побеждаваш – довиждане. Ще дам всичко от себе си, за да отстраним „Осиек“. Най-важното е да влезе в групите в Лига Европа“.

Коментари

Задължително поле