Петър Мицин: Трябва да съм по-съсредоточен, бях изнервен

Петър Мицин не успя да се класира на полуфиналите на 200 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Париж. 18-годишният българин спечели серията си с време от 1:57.03 минути, което му отреди 19-ото време в пресявките и участието му на Игрите в Париж приключи.

Той разказа, че е пътувал цели 2 часа от олимпийското село до басейна, което го е изнервило.

„Да, аз очаквах да плувам около моето време - 1:56 мин., но плувах 60-70 стотни по-бавно, но това е добре при положение, че преди това плувах 400 метра свободен стил, където бе изключително тежко. Успях да се възстановя през тези два дни и бих казал, че съм доволен от плуването. Едно обръщане ми дойде по-близо и това ми увеличи времето, забави го“, обясни Мицин веднага след плуването си. 

„Да, винаги е по-добре да си в по-конкурентна група, аз бях с най-бързо време в моята серия. Въпреки това, когато си с най-бързо време, тръгваш със самочувствие, уверен си“, каза той за ниското ниво на своята група в сериите и допълни, че е можел да даде и по-добро време при по-голяма конкуренция: „Със сигурност да, не е изключено, но пак добре“.

„По-точно бих казал, че има напрежение, защото това е Олимпиада и целият елит на плуването са тук. Малко или много се притеснявам от съперниците си, които са по-добри от него. Имам и приятели от другите страни, говорим си, това е една идея по-успокояващо и разсейва напрежението“, каза още Мицин. 

Той изрази надежди да надгради в представянето си до следващите Олимпийски игри: „Дай Боже да е така. Тази Олимпиада ми идва като опит. На следващата ще съм максимално концентриран, мотивиран, изцяло отдаден на плуването, на тренировките и си пожелавам да съм жив и здрав тогава“.

"Трябва да съм по-съсредоточен. Аз бях по-разсеян, като дойдохме в началото. Бях изнервен от обстановката, транспортът бе по-неорганизиран, бавно пристигахме, за 2 часа от олимпийското село до басейна. Това оказваше влияние и на другите, те също бяха нервирани, но занапред ще гледам да бъда по-спокоен", добави Мицин. 
 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт