Петър Москов: Вземането на мандат е носителство на възможност

Снимка: Архив

Вземането на мандат, ако той бъде връчен от президента Росен Плевнелиев на Реформаторския блок, е носителство на възможност. РБ е декларирал, че няма да участва с политически лица в евентуално бъдещо правителство. Това каза пред БТВ здравният министър в оставка Петър Москов.

Нямаме персонални интереси за това, увери той. По думите му предварителните разговори имат за цел да изследват възможността в този парламент да има стабилно мнозинство с дълъг хоризонт, което да застане зад реформаторски политики.

„В този момент аз лично, колегите от Блока и от ГЕРБ сме скептици, но искам целият път да бъде публично извървян пред хората”, коментира още министърът в оставка.

„Ако за някого, за когото най-голямата отговорност, която е носил в живота си, е да си измие зъбите, политиката и заниманието с управление е въпрос на далавера и той вижда в това възможност да си набавиш далавера, аз не съм такъв човек и не го разбирам”, отбеляза Москов.

„За тези 2 години не ми е било нито толкова топло, нито толкова уютно. Знам, че съм направил важни и нужни неща”, каза той.

„Не мисля, че това правителство носи със себе си неуспех”, посочи той за кабинета в оставка.

Според него, когато едно правителство прави реформи, трупа в себе си недоверие.

Няма причина да се твърди, че има повишена заболеваемост в бежанския лагер в Харманли, изтъкна още Москов.

Той допълни, че утре ще бъдат изслушани окончателно резултатите от проверките и ще бъде взето решение дали той да бъде отворен.

По думите му затварянето на лагера до приключването на прегледите е било във връзка със спокойствието на населението. Никога в лагера не е имало епидемиологичен здравен проблем, категоричен беше Москов.

По повод обявената обществена поръчка за над 1,2 млрд. лв. той посочи, че тя е във връзка със заявките на 150 български болници за нужните им количества лекарства за следващите  2 години.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Smart комуняга е нещо ново, не бях чувал този израз, хе-хе-хе.

    Братя българи, не бях срещал в живота си по голям празноглавец и тъпак от Москов, но отакто той се появи в публичното пространство, вече питам всевишния за какви грехове ни изпрати тази напаст. Е ето пак се е надървил да ни управлява, пак иска да ни “лекува”, пак ни говори като на инфантили – все едно ние не знаем, кое е нормално и кое не.

  2. Мистър Вал…..,
    Моля дайте разяснение кое е нормално и кое не…
    Иначе казано…..да прав сте “всичките са маскари….”

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.