Петър Москов за отмяната на пръстовия отпечатък: Няма смисъл да се спира напълно безплатна система

Електронната здравна карта, която беше предложена от служебния здравен министър Илко Семерджиев като алтернатива на въведения от Петър Москов пръстов идентификатор ще струва на държавата 250 млн. лв.

Според бившият здравен министър няма смисъл да се сменя една система, която работи и е напълно безплатна за всеки отделен пациент с нещо, което ще струва много пари.

„Вместо нещо, което е напълно безплатно за всеки пациент, вие от джоба си ще даде пари за карта. Въвеждането на идентификатора струваше на Здравната каса 400 хил. лв. Срещу това се предлага нещо, което, ако наложим, ще струва 250 млн. лв. Благодаря, аз не харесвам такава политика”, каза Москов предаването „Лице в лице”.

По думите му БСП трябва да обясни защо ще се въвеждат нови варианти, които ще струват пари на хората.

По повод твърденията на Илко Семерджиев, че разходите на болниците „Св. Иван Рилски” и „Св. Анна” са скочили, след като Петър Москов е уволнил директорите им, бившият здравен министър заяви, че това са откровени лъжи.

„В последната година има 31% ръст на приходите в „Св. Иван Рилски”. В „Св. Анна” са още повече. Не може с реваншизъм да се оправдава лъжа”, категоричен е Москов.

„Най-големите и най-силни критици на правителството бяха БСП и ДПС. Те спечелиха президентските избори, назначиха заедно с президента служебно правителство и техните цели продължават. Нищо от това, което чух днес по време на пресконференцията на Илко Семерджиев, не се отличава от това, което казват БСП и ДПС”, каза Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България