Реформаторите обещаха подкрепа за управляващата коалиция (снимки)

Препотвърдихме подкрепата си към управляващата коалиция. Това каза здравният министър Петър Москов пред журналисти след извънредно оперативно заседание на Министерски съвет.

_j2a8601-1

_j2a8623

Реформатори

Реформатори

Повече от 2 часа продължи извънредното заседание между министрите и представители на управляващото мнозинство. „Не сме говорили нито за развод, нито за брак“, заяви той. По думите му партиите, съставящи управленската коалиция са препотвърдили подкрепата си за управлението, за правителството и стабилността на управленската коалиция.„Винаги, когато има изборна кампания, в случая президентска, има и напрежение. И трите парти имат различни кандидатури и това води до напрежение. Никой не е поставял въпроса дали някои подкрепя ГЕРБ. Партиите изразиха подкрепата си към управляващата коалиция“, каза още той.

Министрите и представители на управляващото мнозинство се събраха извънредно на оперативно заседание в Министерски съвет, след като днес в Народното събрание дойде премиерът Бойко Борисов и разговаря с парламентарната група на ГЕРБ. Борисов призова РБ още тези дни да разговарят с депутатите от ГЕРБ, за да се изясни дали са в опозиция, или продължават да бъдат коалиционни партньори. „Търпението ми се е изчерпало. Или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща коалиционна партия, или довиждане”, каза премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика