Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Петър Пацев представя четвъртата си поетична книга

Стихосбирката „Без полусенки” ще представи поетът Петър Пацев на търновската публика. Литературната среща е на 17 май (сряда) от 17:30ч., в конферентната зала на Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

Книгата включва 61 стихотворения, писани през последните две години. Както и в предишните три книги на поета, и в тази стихотворенията са разделени в три цикъла – философска, социална и любовна лирика.

„Тематичното разнообразие на стихотворенията дава възможност на всеки читател да намери нещо за себе си.”, сподели Петър Пацев.

В „Без полусенки” социалната тема е приглушена, но поетът разкри, че есента ще излезе петата му книга, която разглежда проблемите на съвременността – отчуждението на човека, загубата на доброто и любовта, нищетата..
„Нуждаем се от остра социална и политическа поезия. Тя би могла да помогне на хората да намерят път, светлина и вяра в бъдещето. Защото без тази вяра сме за никъде.”, казва поетът.

Петър Пацев е роден в Стара Загора, но от години живее в старата столица и дори нарича Велико Търново „моят град”. Тук са издадени и четирите му поетични книги. Новата си стихосбирка поетът ще представи и в родния си град през юни.

Произведенията на Петър Пацев са включвани в различни български и чужди алманаси, списания и вестници. Творбите му са публикувани и в алманасите, издавани от българската диаспора в Чикаго, а поетът се гордее, че единият от тези сборници – „Черга пъстроцветна”, се намира в библиотеката на американския президент.

Петър Пацев редовно участва в срещи с любители на поезията в читалища и училища, в областта и в страната. Поезията му включва философска, остро социална, гражданска и любовна лирика.

В предговора на „Без полусенки” софийският поет Любомир Чернев пише: „Спокойно мога да кажа, че поезията на Петър Пацев е динамична, образна, емоционална и директна – без полусенки. Понякога тъжна, понякога мечтателна, но винаги разбираема за читателя. И излъчва любов.”

Автор на корицата и илюстрациите в книгата е великотърновският художник Христо Панев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.