Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Петър Пацев представя четвъртата си поетична книга

Стихосбирката „Без полусенки” ще представи поетът Петър Пацев на търновската публика. Литературната среща е на 17 май (сряда) от 17:30ч., в конферентната зала на Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

Книгата включва 61 стихотворения, писани през последните две години. Както и в предишните три книги на поета, и в тази стихотворенията са разделени в три цикъла – философска, социална и любовна лирика.

„Тематичното разнообразие на стихотворенията дава възможност на всеки читател да намери нещо за себе си.”, сподели Петър Пацев.

В „Без полусенки” социалната тема е приглушена, но поетът разкри, че есента ще излезе петата му книга, която разглежда проблемите на съвременността – отчуждението на човека, загубата на доброто и любовта, нищетата..
„Нуждаем се от остра социална и политическа поезия. Тя би могла да помогне на хората да намерят път, светлина и вяра в бъдещето. Защото без тази вяра сме за никъде.”, казва поетът.

Петър Пацев е роден в Стара Загора, но от години живее в старата столица и дори нарича Велико Търново „моят град”. Тук са издадени и четирите му поетични книги. Новата си стихосбирка поетът ще представи и в родния си град през юни.

Произведенията на Петър Пацев са включвани в различни български и чужди алманаси, списания и вестници. Творбите му са публикувани и в алманасите, издавани от българската диаспора в Чикаго, а поетът се гордее, че единият от тези сборници – „Черга пъстроцветна”, се намира в библиотеката на американския президент.

Петър Пацев редовно участва в срещи с любители на поезията в читалища и училища, в областта и в страната. Поезията му включва философска, остро социална, гражданска и любовна лирика.

В предговора на „Без полусенки” софийският поет Любомир Чернев пише: „Спокойно мога да кажа, че поезията на Петър Пацев е динамична, образна, емоционална и директна – без полусенки. Понякога тъжна, понякога мечтателна, но винаги разбираема за читателя. И излъчва любов.”

Автор на корицата и илюстрациите в книгата е великотърновският художник Христо Панев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.