Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Виенска звезда открива музикалното „Варненско лято“ Виртуозът на цигулката Бенямин Шмид ще даде старт на фестивала с рапсодия "Вардар"

Съдят шофьор без книжка, подхвърлил подкуп от 100 лева в патрулка

141 доживотни присъди за обвиняеми за преврата в Турция

Петър Пацев представя четвъртата си поетична книга

Стихосбирката „Без полусенки” ще представи поетът Петър Пацев на търновската публика. Литературната среща е на 17 май (сряда) от 17:30ч., в конферентната зала на Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

Книгата включва 61 стихотворения, писани през последните две години. Както и в предишните три книги на поета, и в тази стихотворенията са разделени в три цикъла – философска, социална и любовна лирика.

„Тематичното разнообразие на стихотворенията дава възможност на всеки читател да намери нещо за себе си.”, сподели Петър Пацев.

В „Без полусенки” социалната тема е приглушена, но поетът разкри, че есента ще излезе петата му книга, която разглежда проблемите на съвременността – отчуждението на човека, загубата на доброто и любовта, нищетата..
„Нуждаем се от остра социална и политическа поезия. Тя би могла да помогне на хората да намерят път, светлина и вяра в бъдещето. Защото без тази вяра сме за никъде.”, казва поетът.

Петър Пацев е роден в Стара Загора, но от години живее в старата столица и дори нарича Велико Търново „моят град”. Тук са издадени и четирите му поетични книги. Новата си стихосбирка поетът ще представи и в родния си град през юни.

Произведенията на Петър Пацев са включвани в различни български и чужди алманаси, списания и вестници. Творбите му са публикувани и в алманасите, издавани от българската диаспора в Чикаго, а поетът се гордее, че единият от тези сборници – „Черга пъстроцветна”, се намира в библиотеката на американския президент.

Петър Пацев редовно участва в срещи с любители на поезията в читалища и училища, в областта и в страната. Поезията му включва философска, остро социална, гражданска и любовна лирика.

В предговора на „Без полусенки” софийският поет Любомир Чернев пише: „Спокойно мога да кажа, че поезията на Петър Пацев е динамична, образна, емоционална и директна – без полусенки. Понякога тъжна, понякога мечтателна, но винаги разбираема за читателя. И излъчва любов.”

Автор на корицата и илюстрациите в книгата е великотърновският художник Христо Панев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.