Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Пет години затвор за рецидивист, извършил данъчни престъпления

50-годишен мъж от Търговище, осъждан многократно за данъчни престъпления, ще лежи 5 г. в затвора за укриване на ДДС в размер на 93 112 лв. Присъдата постанови Варненският окръжен съд, пред когото Милен А. си призна вината и пожела бърз процес, за да си спести 1/3 от първоначално наложеното наказание.

Мъжът извършил деянието от август до декември 2008 г. Като пълномощник на „ДИ-М-СТРОЙ“ ЕООД той подавал фалшиви данъчни декларации в НАП и така избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери. За това престъпление Милен А. получи 4-годишна ефективна присъда, която след редукцията бе сведена до 2 г. и 8 месеца затвор.

Магистратите групираха наказанието му с други 5, наложени от Военния съд в Сливен и варненските съдилища и постановиха Милен да излежи най-тежкото – 5 г. лишаване от свобода.

Съдът глоби Милен А. с 5000 лв. и го лиши от право да заема държавна или обществена длъжност или да упражнява професия, свързана с управление, съхранение, контрол и отчитане на финансови или стоково-материални средства за срок от 6 г. Осъденият трябва да плати на държавата обезщетение равно на укрития данък плюс лихвите, както и държавна такса от 3724 лв. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – Варна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.