Пет жалби за агитация в изборния ден в Сливен

Пет жалби за нерегламентирана агитация в сливенските села Желю войвода, Горно Александрово, Крушаре и Чинтулово, извършена в изборния ден, са подадени в Общинската избирателна комисия, съобщиха от там. В Желю войвода, по къщите и дворовете на хората, са били разпространени анонимни материали срещу една от политическите сили, които са били подписани от „един осъзнат страхливец”. Друга жалба е била срещу кмет на село за това, че се е намирал в кабинета си.

В Общинската избирателна комисия са постъпили запитвания от граждани, които работят или живеят в чужбина за това, че не са били допуснати да гласуват. Това е невъзможно, тъй като настоящият или постоянният им адрес не е бил в България и по тази причина са били заличени от избирателните списъци. За да могат да дадат вота си на местни избори, те е трябвало да подновят адресната си регистрация най-малко 6 месеца преди провеждането им.

Постъпили са запитвания от граждани и политически сили защо в секционните комисии са им отправяни въпроси дали искат да гласуват и с двата вида бюлетини – за кмет и за съветници, което всъщност те са задължени да направят по закон.

Коментари

Задължително поле