Пет комисии искат патриотите

Пет постоянни комисии в Народното събрание искат да оглавят патриотите, научи “Труд”.

В понеделник се очаква да бъде направено разпределението на председателските места. От него ще стане ясно и кои ще са министерствата, които ще получат “Обединени патриоти”.

Логиката е следната – там, където патриотите ще имат министър, шефът на ресорната комисия в парламента ще е от ГЕРБ или от друга партия. Изключения ще има. ГЕРБ няма да отстъпи председателството на ключовите комисии – по бюджет и финанси, правната и вътрешната.

Патриотите имат претенции да оглавят комисията за контрол на спецслужбите, екологичната, образователната, земеделската (ако не получат министерството), по култура и медии.

В 43-тото НС постоянните комисии бяха 25. Очаква се председателски постове да получат и групите от опозицията – БСП и ДПС. Социалистите предлагат комисията по култура и медии да бъде разделена и да се обособят две.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. 3–та ГЛУПАЦИ, от Патриотични игри. Основни дейности: душене на бабички, ритане по колената на възрастни, бой, и враждебно отношение към цигаснките манафи. По средата се намира собственика на Козият Рог- който печели по 1200 лв на ДЕН, не на месец. На ден 1200лв. А ти прост и тъп селянино избирател на тези скапани патриоти има да духаш супата за 20 стотинки и 150лв пенсия.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.