Пет общини от Старозагорска област получават над 6,6 млн. лева за инфраструктурни проекти

Над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска област, след като Министерски съвет одобри днес допълнителни разходи за 2018 г. Финансовият трансфер за община Стара Загора е в размер на 3,4 млн. лв. От тях 3 млн. лв. са за разширяване на новия парк „Артилерийски“ в града, а 400 хил. лв. са за рехабилитация на общинска пътна инфраструктура.

Одобрените средства за община Казанлък са в размер на 1,75 млн. лв. 1,2 млн. лв. са за ремонт на надлез „Катекс“ – участъка от ул. „Розова долина“, от кръговото кръстовище с ул. „Бачо Киро“ до пътен възел на околовръстен път. 200 хил. лв. са предвидени за асфалтиране на велоалеи в града. Останалият трансфер е за ремонти на улици в селата Долно изворово, Хаджимитрово, Ясеново, Копринка, Кънчево, Ръжена, Бузовград, Шейново, Розово, гр. Шипка и гр. Крън.

За община Гурково са одобрени 964 275 хил. лв. за ремонт и рехабилитация на улици в с. Паничерево, за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в общината.

По бюджета на община Братя Даскалови е предвиден трансфер за ремонт на улична мрежа в селата на общината, в размер на 250 хил. лв.

Средствата за община Павел баня са 300 хил. лв., предназначени за асфалтиране на улици в града, в с. Осетеново и за втория етап на пътя Шипка – Павел баня.

На заседанието на Министерски съвет са гласувани общо 151,7 млн. лв. за реализиране на значими общински проекти, ремонт на храмове и обекти от социалната сфера в цялата страна.

Коментари

Задължително поле