Пет пъти е намалял размерът на неразплатените задължения на община Велико Търново

Признанието дойде от общински съветници

Пет пъти по-нисък е размерът на неразплатените задължение на община Велико Търново, сравнено три години назад. Това заяви на сесия в четвъртък общинският съветник от Реформаторския блок Мария Илчев на редовното заседание на местния парламент.

„Не може да не отчетем фактът, че преди три години тези задължения са били в размер на 3,9 млн. лв., а сега са 887 000 лв. Това е най-ниското дългово ниво на Общината, с което приключва мандатът", каза Илчева.

Стоян Витанов от групата на БСП призна, че винаги е поставял финансистите на Великотърновска община в топ 3 на общинските финансисти в държавата, но побърза да разкритикува управата, че приходите от местни дейности са по-ниски в сравнение на същия период на 2018 г.

„Дори ваши колеги признават, че Общината никога не е имала такъв бюджет – от 61 млн. лв. за миналата година до над 90 млн. лв. през настоящата. Знам, че сте опозиция, но да гледаме реално на свършеното – километри инфраструктура, както и ремонти, чакали с години, сега се реализираха. Доволен съм от финансовата дисциплина в общината и съм горд, че нашите финансисти обучават общинските администрации по време на семинарите, организирани от националното сдружение на общините", подчерта кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Коментари

Задължително поле