Повреда остави без ток милиони хора в Централна Америка

Путин предложи на Саудитска Арабия да си купи С-300 и С-400 за защита

Тръмп: САЩ искат да избегнат война с Иран

Променят движението в София заради празника на града

Според учени: Лятото на 2019 г. е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания

Слънчево и топло ще е времето днес

София празнува със „140 удара в минута” Аудиовизуално шоу на площад “Княз Александър I” тази вечер

Общинският съветник и издател от Велико Търново Нейко Генчев: Шумът убива в огромни мащаби Според данни на СЗО 3500 смъртни случая годишно се дължат на прекомерен шум

Горящо ремарке на тир блокира движението на магистрала „Тракия“ (ВИДЕО)

Етичната комисия разглежда кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Почитаме Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София

ЦИК и СЕМ подписват споразумение за местните избори

Катастрофа затруднява движението на пътя Плевен – Русе

На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Пет пъти е намалял размерът на неразплатените задължения на община Велико Търново Признанието дойде от общински съветници

Пет пъти по-нисък е размерът на неразплатените задължение на община Велико Търново, сравнено три години назад. Това заяви на сесия в четвъртък общинският съветник от Реформаторския блок Мария Илчев на редовното заседание на местния парламент.
„Не може да не отчетем фактът, че преди три години тези задължения са били в размер на 3,9 млн. лв., а сега са 887 000 лв. Това е най-ниското дългово ниво на Общината, с което приключва мандатът“, каза Илчева.

Стоян Витанов от групата на БСП призна, че винаги е поставял финансистите на Великотърновска община в топ 3 на общинските финансисти в държавата, но побърза да разкритикува управата, че приходите от местни дейности са по-ниски в сравнение на същия период на 2018 г.

„Дори ваши колеги признават, че Общината никога не е имала такъв бюджет – от 61 млн. лв. за миналата година до над 90 млн. лв. през настоящата. Знам, че сте опозиция, но да гледаме реално на свършеното – километри инфраструктура, както и ремонти, чакали с години, сега се реализираха. Доволен съм от финансовата дисциплина в общината и съм горд, че нашите финансисти обучават общинските администрации по време на семинарите, организирани от националното сдружение на общините“, подчерта кметът на Велико Търново Даниел Панов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.