Пет шуменки над 60 г. сключиха брак

Пет дами на възраст над 60 г. от област Шумен официално са се врекли във вярност на съпрузи през м.г. и са сключили граждански брак. За някои това не е първо венчило. Това сочат данните на местното статистическо бюро, от които става ясно, че на другия полюс са непълнолетните булки - 14 в региона. При тях женитбата е станала след позволение от родител.

Средната възраст при сключване на първи брак в Шуменско за мъжете и жените е съответно 30,4 и 27,2 г. Дамите се женят най-често на възраст 25-29 г. /30,3%/.

В региона са регистрирани 816 юридически брака за последната година, което е с 14 повече от предходната. В същото време съдилищата в региона са разтрогнали съюза межуд 222 семейни двойки, което е с 35 по-малко от 2016 г. Най-голям е делът на браковете, прекратени по взаимно съгласие - 77,5%, поради несходство в характерите са се разделили 18%, а заради физически и морален тормоз - 1,8%. Сред причините за развод в област Шумен се срещат също лекомислено поведение в брака и неполагане на грижи за семейството, фактическа раздяла, както и чужда намеса в брака. Разводите са най-чести във възрастовата граница 40-49 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България