Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Отпускат евросредства за възстановяване на щетите от пожарите в Кресненското дефиле

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Национален форум за дебатиращи в Бургас

Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие е загуба на парламентарно време

Печалбата на банките в България надхвърли един милиард лева

Снимка: Архив

Печалбата на банковата система в България надхвърли един милиард лева, сочат данните на БНБ за август, предаде БНР. Това е месецът, в който излязоха резултатите от стрес – тестовете в системата.

С повече от 300 млн. лева по-висока е печалбата в банковата система за първите осем месеца на годината спрямо същия период на 2015-а, обобщават от централната банка. Основната причина е намаляването на разходите за обезценки на кредити и вземанията в системата.

Капиталовата адекватност и ликвидността остават на много високо ниво. От БНБ отчитат още минимален растеж на кредитния портфейл. Депозитите също продължават да се увеличават, въпреки намаляващите лихви.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Дръж и скуби народа. От една страна политиците, от друга банките, а трета чорбаджиите и сите са богати като крезове само народа мре от глад и мизерия.

  2. платете лихвоточките по старите жилищни влогове! каза:

    Банките да платят дългът , натрупан до за старите жилищноспестовни влогове-до 1989г, днес преврънати в лихвоточки. Ситуацията-внасяш пари за жилище-в единствената държавна спестовна каса до 1989г-като жилищен влог, не получаваш жилище, а ти се дават лихвоточки-тоест даваш пари, получаваш лихвоточки. Ето -пари има. БАНКИТЕ ДА ПЛАТЯТ НАЦИОНАЛИЗИРАНИТЕ СТАРИ ЖИЛИЩНИ ВЛОГОВЕ, ОТКРИТИ ДО 1989Г, ДНЕС НАЛИЧНИ КАТО ЛИХВОЧИСЛА!

  3. “Банките да платят дългът , натрупан до за старите жилищноспестовни влогове-до 1989г, днес преврънати в лихвоточки. Ситуацията-внасяш пари за жилище-в единствената държавна спестовна каса до 1989г-като жилищен влог, не получаваш жилище, а ти се дават лихвоточки-тоест даваш пари, получаваш лихвоточки. Ето -пари има. БАНКИТЕ ДА ПЛАТЯТ НАЦИОНАЛИЗИРАНИТЕ СТАРИ ЖИЛИЩНИ ВЛОГОВЕ, ОТКРИТИ ДО 1989Г, ДНЕС НАЛИЧНИ КАТО ЛИХВОЧИСЛА!“
    Много добре казано и обяснено:) А също така на тоя и млрд лв, който ние им го даваме, защото лихвичките, които пък те ни дават са повече от подигравка, има ли данък, както е по света? Около 40, някъде за големи суми стига и 50%, които отиват за държават – образовнаие, пенсии, соц грижи. Надяваме се на изчерпателен отговор:) Приятна събота и неделя на всички колеги, писатели и читатели:)!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.