Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите, заяви Цецка Цачева

Водка и уиски в камион с кабели спипаха на Дунав мост 2 В Берковица пък полицаи и митничари прибраха 100 кила ракия

Осъдиха кмет за трафик на хора, свалиха го и от поста

Протест в Овча купел срещу неукрепен мост над река Владайска

13-годишна ученичка откри огън по своите съученици в Русия

Албански трафикант избяга през ГКПП-Златарево, докато проверяват автомобила му за дрога

Убийство и самоубийство вдигнаха на крак варненски квартал

Бойко Борисов е поел ангажимент за отпускане на средства за заплати на надзирателите и съдебната охрана

Свлачище на входа на Трън прекъсна връзката на града с областта

Влак прегази мъж между Берковица и Монтана

Евростат: Най-голям брой кандидати за убежище у нас са регистрирани от Афганистан

Собственикът на Нова тв купи и бизнеса на “Теленор” в България Сделката включва активите на телекомуникационната фирма в Централна и Източна Европа

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за трафик на хора през границата Задържани са 18 души

Лимузина вижда в тъмното Пускат специална серия First Edition

Нивото на язовир „Кърджали“ е на 20 сантиметра от преливния ръб

Печалбата на банките в България надхвърли един милиард лева

Снимка: Архив

Печалбата на банковата система в България надхвърли един милиард лева, сочат данните на БНБ за август, предаде БНР. Това е месецът, в който излязоха резултатите от стрес – тестовете в системата.

С повече от 300 млн. лева по-висока е печалбата в банковата система за първите осем месеца на годината спрямо същия период на 2015-а, обобщават от централната банка. Основната причина е намаляването на разходите за обезценки на кредити и вземанията в системата.

Капиталовата адекватност и ликвидността остават на много високо ниво. От БНБ отчитат още минимален растеж на кредитния портфейл. Депозитите също продължават да се увеличават, въпреки намаляващите лихви.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Дръж и скуби народа. От една страна политиците, от друга банките, а трета чорбаджиите и сите са богати като крезове само народа мре от глад и мизерия.

  2. платете лихвоточките по старите жилищни влогове! каза:

    Банките да платят дългът , натрупан до за старите жилищноспестовни влогове-до 1989г, днес преврънати в лихвоточки. Ситуацията-внасяш пари за жилище-в единствената държавна спестовна каса до 1989г-като жилищен влог, не получаваш жилище, а ти се дават лихвоточки-тоест даваш пари, получаваш лихвоточки. Ето -пари има. БАНКИТЕ ДА ПЛАТЯТ НАЦИОНАЛИЗИРАНИТЕ СТАРИ ЖИЛИЩНИ ВЛОГОВЕ, ОТКРИТИ ДО 1989Г, ДНЕС НАЛИЧНИ КАТО ЛИХВОЧИСЛА!

  3. ”Банките да платят дългът , натрупан до за старите жилищноспестовни влогове-до 1989г, днес преврънати в лихвоточки. Ситуацията-внасяш пари за жилище-в единствената държавна спестовна каса до 1989г-като жилищен влог, не получаваш жилище, а ти се дават лихвоточки-тоест даваш пари, получаваш лихвоточки. Ето -пари има. БАНКИТЕ ДА ПЛАТЯТ НАЦИОНАЛИЗИРАНИТЕ СТАРИ ЖИЛИЩНИ ВЛОГОВЕ, ОТКРИТИ ДО 1989Г, ДНЕС НАЛИЧНИ КАТО ЛИХВОЧИСЛА!”
    Много добре казано и обяснено:) А също така на тоя и млрд лв, който ние им го даваме, защото лихвичките, които пък те ни дават са повече от подигравка, има ли данък, както е по света? Около 40, някъде за големи суми стига и 50%, които отиват за държават – образовнаие, пенсии, соц грижи. Надяваме се на изчерпателен отговор:) Приятна събота и неделя на всички колеги, писатели и читатели:)!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.