Печка подпали дома на инвалид и възрастната му майка в хасковското село Тракиец

Вече 10 дни 55-годишен инвалид от хасковското село Тракиец живее в дом, изпепелен от пожар. След инцидента роднини са приютили болната му майка, но за него в дома им място няма, предаде БТВ.

Хората от селото започват да събират пари, за да помогнат на семейството, но засега са събрали само 300 лева, които не стигат за смяната дори на един прозорец.

Огънят е тръгнал от печка и е причинен от 81-годишната майка на Тодор, която е с деменция. Тя забравила вратата на печката отворена. За щастие успяла да избяга навреме от горящата къща.

След пожара майката е настанена при свои роднини в Хасково. Тодор обаче няма къде да отиде. Той разказа, че живее трудно в опожарената къща. Няма близки, които да му помогнат. Павел Станев е човекът, който най-много помага на Тодор. Успява да пусне нова инсталация, за да има ток.

Тодор живее с 300 лева на месец, които стигат единствено за сметки и лекарства. Храна получава от социалния патронаж. Кметът на селото Красимир Бойчев разказа, че от седмица е започнало събирането на средства. Има дадена заявка в общината за еднократна помощ в размер на 350 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България