Пианистката Елена Башкирова открива Софийските музикални седмици

Ще изпълни любимото си произведение довечера в зала "България"

 

"Довечера в зала "България" ще свиря концерт за пиано №3 от Бетовен - пояснява световноизвестният изпълнител Елена Башкирова, която за първи път е в България. - Всъщност, трябва да ви кажа, че любимото ми произведение обикновено е това, което свиря в момента. Така че днес то е концерт за пиано №3", казва звездата с усмивка.

С изпълнението на голямата пианистка Елена Башкирова на 23 май в зала “България” от 19 ч. се открива тазгодишното 48-мо издание на Музикалния фестивал "Софийски музикални седмици". Фестивалът се провежда под партонажа на Президента на Република България г-н Румен Радев, a организатори на събитието са Министерство на културата, Столична община и Софийска филхармония - домакин на бляскавото събитие.

На 23 май в програмата ще чуем произведения от: Веселин Стоянов - Празнична увертюра, Бетовен – Концерт за пиано №3 и Дворжак – Симфония № 9. Диригент ще бъде темпераментният Хайме Мартин от Испания, който след дългогодишна музикална кариера като флейтист прави и забележителна кариера на диригент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура