Пикантна "бомба" бави присъдата на екскмета на Стрелча за изнасилване

Поредната пикантна "бомба", която извади в Районния съд в Пловдив защитата на бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев, продължава да бави произнасянето на присъдата му за изнасилване на 16-годишната Ирена Белухова, след като непълнолетната девойка била приведена в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол.

Авокатката на Евстатиев Ташкена Колчева твърди, че в Съдебна медицина-Пазарджик имало документ от преглед, извършен от д-р Фингаров веднага след половия акт в хотел "Стрелча" на 15 януари януари 2016 г., в който било записано, че момичето имало стара дефлорация. Според адвокат Колчева това съдебно-медицинско удостоверение не е било изискано досега, но за сметка на това в папките по дело щ 4138/2016 г. фигурирал протокол, в който се говори за прясна дефлорация. Въпросният документ ще бъде изискан и разгледан от съда на следващото заседание, насрочено за 7 март. Според защитата този документ щял да обърне хода на делото на 180 градуса.

На съвсем друго мнение е обаче адвокатът на потърпевшото момиче Иван Грошев. Според него това няма абсолютно никакво отношение към обвинението, защото в Наказателния кодекс не се предвижда по-тежко наказание за изнасилване на девствена жена. "Да превърнеш в център на делото дали момичето е девствено или не, е спекулация и обида. Предмет на делото е изнасилване след привеждане в безпомощно състояние", коментира адвокат Иван Грошев.

Защитата на екскмета на Стрелча настоява и за очна ставка между Иван Евстатиев и Ирена Белухова, но родителите на момичето са твърдо против, защото дъщеря им още била изключително травмирана от случилото се преди повече от година. По искане на адвокат Ташкена Колчева на предишното заседание по делото в Районния съд в Пловдив бе назначена дактилоскопска експертиза. Резултатите от нея показали, че в хотелската стая на предполагаемото изнасилване не е имало трети човек и отпечатъците по бутилката с водка са на Иван Евстатиев, а не на шофьора му Иван Виденов, който според подозренията на защитата на екскмета се опитал да замете следите.

Пловдивският районен съд отряза искането на адвокат Ташкена Колчева за промяна на мярката на неотклонение на клиента й от "задържане под стража" в по-лека - домашен арест или парична гаранция. Така Иван Евстатиев остава в ареста, в който бе вкаран на 17 януари 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право