Световни експерти по информационна сигурност пристигат в България за международна конференция “Предизвикателства в кибер сигурността“

Прокуратурата: Няма престъпно деяние при потопа в кв. Аспарухово Обвинението протестира решение на съда за доразследване на делото

Автобус се хлъзна и премаза крака на студентка

Ангелкова: Документите за категоризация и прекатегоризация ще се подават и по електронен път

Бъди студент в Холандия за един ден! Събитието ще се състои на 24-ти март от 11:00 до 16:00 в Хотел Хилтън.

Легендарният „Непознат Райко Алексиев” В галерия „София” на Столичната библиотека се откри документалната изложба

Тир и лека кола се удариха на пътя Русе – Бяла

Съдят шофьор, седнал зад волана с близо 3 промила алкохол

Столетна вестникопродавница, възродена с помощта на „Труд”, откриват в Лом

Стрелба е открита в училище в американския щат Мериленд

Спешни мерки срещу задръстванията от ремонтите във Варна Пътни полицаи ще регулират движението в пиковите часове

Вижте как трошат “Ферари” за над 400 000 лева в автоморга (ВИДЕО)

24 книжки са отнети само за седмица в Сливен и областта

Изгонените руски дипломати напускат Лондон

Сняг затрупа Босна в Разград, отменят днешната тренировка

Пикантна “бомба” бави присъдата на екскмета на Стрелча за изнасилване

Иван Евстатиев в съда. Снимка: Архив

Поредната пикантна “бомба”, която извади в Районния съд в Пловдив защитата на бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев, продължава да бави произнасянето на присъдата му за изнасилване на 16-годишната Ирена Белухова, след като непълнолетната девойка била приведена в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол.

Авокатката на Евстатиев Ташкена Колчева твърди, че в Съдебна медицина-Пазарджик имало документ от преглед, извършен от д-р Фингаров веднага след половия акт в хотел “Стрелча” на 15 януари януари 2016 г., в който било записано, че момичето имало стара дефлорация. Според адвокат Колчева това съдебно-медицинско удостоверение не е било изискано досега, но за сметка на това в папките по дело щ 4138/2016 г. фигурирал протокол, в който се говори за прясна дефлорация. Въпросният документ ще бъде изискан и разгледан от съда на следващото заседание, насрочено за 7 март. Според защитата този документ щял да обърне хода на делото на 180 градуса.

На съвсем друго мнение е обаче адвокатът на потърпевшото момиче Иван Грошев. Според него това няма абсолютно никакво отношение към обвинението, защото в Наказателния кодекс не се предвижда по-тежко наказание за изнасилване на девствена жена. “Да превърнеш в център на делото дали момичето е девствено или не, е спекулация и обида. Предмет на делото е изнасилване след привеждане в безпомощно състояние”, коментира адвокат Иван Грошев.

Защитата на екскмета на Стрелча настоява и за очна ставка между Иван Евстатиев и Ирена Белухова, но родителите на момичето са твърдо против, защото дъщеря им още била изключително травмирана от случилото се преди повече от година. По искане на адвокат Ташкена Колчева на предишното заседание по делото в Районния съд в Пловдив бе назначена дактилоскопска експертиза. Резултатите от нея показали, че в хотелската стая на предполагаемото изнасилване не е имало трети човек и отпечатъците по бутилката с водка са на Иван Евстатиев, а не на шофьора му Иван Виденов, който според подозренията на защитата на екскмета се опитал да замете следите.

Пловдивският районен съд отряза искането на адвокат Ташкена Колчева за промяна на мярката на неотклонение на клиента й от “задържане под стража” в по-лека – домашен арест или парична гаранция. Така Иван Евстатиев остава в ареста, в който бе вкаран на 17 януари 2016 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. още навремето беше ясно, че пичът е невинен, а другото са … истории за пари.

  2. Сълзлива история, съшита с бели конци. Явно родителите на “девойката” са решили да изкарат някой лев по най-стария известен начин.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.